Hjuit vratio Kirjosa u tim Australije

Davis Cup 22. okt. 201917:49 > 17:52
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Najbolji australijski teniser Nik Kirjos vratiće se u reprezentaciju svoje zemlje posle dve godine, pošto ga je selektor Lejton Hjuit pozvao za završni turnir Dejvis kupa.

Kirjos nije bio uvršten u tim za meč sa Bosnom i Hercegovinom u februaru, a Hjuit je tada rekao da će morati da promeni svoje ponašanje i stav.

Povezano

Njihov odnos je poslednjih godina imao mnogo uspona i padova, pošto su kada je Kirjos postao profesionalac bili izuzetno bliski, a potom je došlo do trzavica. Glavni razlog za to je što je 24-godišnji Australijanac podržao tvrdnju Bernarda Tomića da Hjuit favorizuje mladog Aleksa de Minora, koji je takođe uvršten u tim.

Uprkos tome što Kirjos trenutno izdržava uslovnu šestomesečnu kaznu zbog svog ponašanja, Hjuit je istakao da mu je drago što može da ga vrati u tim. Osvajač dva Gren slema je istakao da je ponašanje njegovog sunarodnika kada god je igrao u Dejvis kupu bilo uzorno. Kirjos je, inače, kažnjen uslovnom suspenzijom jer je na US Openu ATP nazvao korumpiranom organizacijom, što je samo poslednji u nizu njegovih incidenata.

Osećam da je na terenu u Dejvis kupu dao sve što sam tražio od njega, ni u čemu nije pogrešio. Postoji mnogo toga što radi kada je sa timom i mislim da ćemo zahvaljujući tome videti njegovu najbolju verziju“, rekao je Hjuit.

Pored Kirjosa i De Minora, Hjuit je pozvao i Džona Milmana, Džordana Tompsona i Džona Pirsa.

Finale Dejvis kupa je na programu od 18. do 24. novembra u Madridu, a na njemu će se 18 timova boriti za trofej. Australija će igrati u grupi D sa Belgijom i Kolumbijom.