Novak: Bol zbližava, nema osećaja kao igranja za Srbiju

Davis Cup 22. nov. 201918:44 > 18:47
Podeli:
Alex Pantling/Getty Images

Novaku Đokoviću, kao i celom timu Srbije, teško je pala eliminacija od Rusije u četvrtfinalu Dejvis kupa.

U odlučujućem meču u dublu Novak Đoković i Troicki izgubili su od Hačanova i Rubljova sa 6:4, 4:6, 7:6 (10-8), uz tri propuštene meč lopte.

“Ovi momci su familija – nisu ni kolege ni prijatelji, već porodica. Drago mi je što postoji motivacija i inspiracija kod Filipa i Ducija da budu predvodnici narednog talasa, imamo i Kecmanovića i Đerea, nismo u lošoj situaciji posle ovog kvarteta. Imamo kvaliteta da se takmičimo na najvišem nivou“, rekao je Đoković u razgovoru sa srpskim novinarima.

Povezano

Bio je to poslednji turnir u karijeri Janka Tipsarevića, a konferencija za medije bila je vrlo emotivna, skoro svim članovima tima zasuzile su oči.

“Lično, trudiću se da igram kad god budem mogao. Ova nedelja u kalendaru je nezgodna, opterećuje, ali sa druge strane, ne postoji osećaj koji može da se meri sa ovim. Ne govorim to samo zato što sam ovde sada, to kažem svima i iskreno. Ja sam imao sreću da osvojim sve najveće turnire u istoriji ovog sporta, na tome sam jako zahvalan, ali ne postoji osećaj kao igranje u ovom timu za Srbiju. Stvarno ne postoji, iskreno. I onaj veseli osećaj, pozitivni, i ovaj negativni. Bol i patnja su tu, emotivni smo, stalo nam je do predstavljanja zemlja i između sebe. Ovakvi trenuci činiće nas još prisnijim i još bližim“, dodao je Đoković.

Prethodno, u međunarodnom delu konferencije, Novak je rekao da je iscrpljen i da mu je potreban odmor, a da je osetio trenutni bol u laktu koji ga do kraja meča nije ometao.

“Neka to ostane privatno“, odgovorio je na pitanje o tome šta je rekao Troickom posle meča.