Jelena: Igra je tu, pokazala sam da mogu sa najjačima

Australian Open 20. jan 20176:50 > 7:02
Getty Images Sport, Matt Roberts

Srpska teniserka Jelena Janković bila je razočarana porazom u trećem kolu Australijan opena od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Meč je trajao tri sata sata i 36 minuta, a završen je pobedom Ruskinje od 6:4, 5:7, 9:7, posle velike drame. 

„Teško je, pogotovo posle tri i po sata… Jedna od nas morala je da izgubi, razočarana sam i nije lako prihvatiti ovaj poraz jer sam stvorila sebi šansu za trijumf. Imala sam brejk lopte na 3:0 u trećem setu. Posle toga mi je stao servis, procenat prvog servisa je pao, ne znam da li sam bila umorna… Da, taj umor, plus te rupture koje sam imala, teško je servirati“, kazala je Jankovićeva posle iscrpljujućeg meča. 

Protivnica je u odlučujućem momentu bila svežija, pa ide u naredno kolo gde je čeka sunarodnica Pavljučenkova.

„Na kraju je Svetlana bila spremnija, nisam mogla dobro da se krećem na kraju i da udaram na način na koji želim. Mnogo je pozitivinih stvari iz ovog meča, dugo nisam igrala na ovako visokom nivou – nije lepo izgubiti, ali je lepo što sam ponovo bila deo toga. Nekoliko poena je odlučilo“, svesna je Jelena veličine meča. 

Etienne Oliveau/Getty Images

Jankovićeva je dodala da je poslednji rezultati dodatno ohrabruju za nastavak sezone. 

„Nastaviću vredno da radim, napredovala sam mnogo u odnosu na Šenžen i Hobart – ako popravim još neke detalje, mislim da mogu da se nadmećem sa svima. Ovo je najteži deo – kada posle tri i po sata izgubiš i sve te boli. Moram da postanem jača, ali igra je tu, pokazala sam da i dalje mogu. Nadam se da ću ostati zdrava i mislim da u tom slučaju mogu da se borim sa najjačima na svetu“, kazala je Jelena, jedina srpska predstavnica u glavnom žrebu ženskog singla na Australijan openu. 

„Na kraju nisam mogla da stojim, bio mi je potreban kontinuitet od bar dva poena u završnici. Ja sam htela u glavi, ali telo nije slušalo. Normalan čovek bi se možda predao, ali ja nisam – pokazala sam ponovo tu borbenost koja me je krasila tokom karijere. Najviše želim da popravim servis, danas bi npr. poneki lak poen iz servisa dobro došao“, zaključila je Jankovićeva.