Snaga, energija: Šta Novak nosi oko vrata? (FOTO)

Australian Open 25. jan. 201918:00 > 14:41
Podeli:
Scott Barbour, Getty Images Sport

Kao i svi profesionalni teniseri, i Novak Đoković ima određene rituale i rutine do kojih mu je stalo, a posle pobede nad Lukom Pujem (6:0, 6:2, 6:2) sa srpskim novinarima razgovarao je o dve stvari koje se u tom smislu izdvajaju.

Pored krsta, oko Novakovog vrata nalazi se jedan novi simbol.

“To je simbol snage, energije i zaštite, i to je to, neću više ništa reći”.

Takođe, mnogi su primetili da Đoković uvek posle meča dodirne podlogu, a Novak se nasmejao i rekao:

Povezano

“Ta moja romantična, ljubavna veza sa terenom predstavlja iskazivanje zahvalnosti. Trudim se da je pokažem svaki put kad izađem na teren, na trening ili na meč, zahvalnost za dati trenutak. Možda zvuči kao kliše, ali smatram da je to izuzetno bitno za mene i da je zahvalnost generalno važna u životu. Zahvalan sam Bogu što i danas imam priliku da se bavim sportom koji zaista volim i da budem uspešan na vrhunskom nivou”.

U nedelju od 9.30 ujutru po srednjoevropskom vremenu Đoković će se za sedmu titulu na Australijan openu boriti sa Rafaelom Nadalom, protiv kojeg u međusobnom skoru vodi 27-25.

“Ovo je za sada jedan od najboljih Nadalovih turnira na betonu u karijeri, nije izgubio ni set i retko je ovako dominirao na podlozi koja mu nije omiljena”, zaključio je Novak.

Srpski teniser boriće se za 15, a španski za 18. Gren slem titulu.