Miomir za SK: Rodžer? Set sam dobio, ali ostalo…

Australian Open 20. jan. 202014:30 > 5:23
Podeli:
Getty Images/Julian Finney

Drugog dana Australijan opena samo jedan srpski predstavnik u muškoj konkurenciji izlazi na teren – to je Miomir Kecmanović, momak koji je u avgustu napunio 20 godina.

Pre samo godinu dana debitovao je na Slem turnirima baš u Melburnu, a sada je na 54. mestu na svetu i novu sezonu dočekuje optimistično, pogotovo posle izvrsne prve nedelje u Dohi.

“Stvarno su pripreme bile dobre ove godine, dosta bolje nego prošle, stvarno se osećam kako treba, spreman sam i to sam pokazao već u Dohi. Nismo radili na nekim specifičnim stvarima, sama činjenica da sam igrao sa najboljim teniserima na svetu podigla mi je igru na viši nivo“, počinje Kecmanović za Sport klub i dodaje:

“Mnogo sam radio na servisu. Fil Dent (nekadašnji finalista Australijan opena) je došao na dve nedelje kako bi radio sa mnom radi toga. Malo sam promenio bacanje, malo tehniku, da ne lupam toliko kao ranije, već da iskontrolišem spinom – ne mogu toliko ravno da serviram, ipak nisam visok dva metra“.

Daniel Pockett, Getty Images Sport

Ekipa na pripremama bila je kakva se samo poželeti može…

„Trenirao sam sa Hačanovom, Noletom i Federerom. Lagano, cele pripreme“, smeje se Miomir, “Brže igraju, to je i mene teralo da se i ja ubrzam dosta. Mnogo smo trčali, igrali poene. Sa Noletom nisam igrao trening setove, ali sa Federerom jesam“.

I jesi dobio neki?

“Ne. U stvari jesam jedan, ali ostalo… Ni blizu“.

Prvi protivnik na Australijan openu Miomiru će biti Italijan Andreas Sepi, 35-godišnjak koji je trenutno 85. na ATP listi, ali je u Melburnu čak četiri puta dolazio do osmine finala.

“Moglo je i bolje i gore, ali on dosta vraća, igra, moći ću da uđem u ritam, samo je pitanje hoću li moći da se izborim sa time. Mislim da moram da budem malo agresivniji ako želim da pobedim, pogotovo što je sada malo sporije zbog lopti. Potrebno je da ja budem taj koji diktira poene“.

Jon Naga

U Dohi je Kecmanović bio bolji od Tompsona, Conge i Fučoviča ne izgubivši ni set, ali je onda naleteo na inspirisanog Andreja Rubljova.

“Odigrao sam tri izvanredna meča, mnogo sam dobro igrao, to mi je dalo samopouzdanja. Šteta za polufinale, ali Rubljov je bio stvarno fantastičan, ništa nisam mogao da uradim. Osvojio je dva turnira u nizu, bilo je teško da se igra“.

Kaže Miomir da trener Miro Hrvatin i on nisu zacrtali posebne cljeve u vezi sa rangom. Ipak…

“Voleo bih da godinu završim u Top 30, makar da probijem u jednom trenutku“, zaključuje Kecmanović za Sport klub.