Novak: Osećam se mladim, samopouzdanje se teško stiče

Australian Open 22. jan. 202020:30 > 3:58
Podeli:
Quinn Rooney/Getty Images

Kako godine prolaze, tako se neke slabosti uvlače u igru tenisera. Međutim, Velika trojka kao da prkosi logici i/ili se svaki put tako dobro prilagodi da te slabosti ostaju neprimećene.

Zato i dalje dominiraju tenisom u godinama u kojima je u prošlosti to bilo nezamislivo, a Novak Đoković kaže da se oseća vrlo mladim.

“Iskreno, ne osećam da sam slabiji (nego pre pet godina) niti želim o tome da razmišljam. Svako ima slabosti, svaki dan se menja osećaj na terenu. Vrlo je malo potrebno da se izbaciš iz takta i zone samouverenosti gde svaki sportista želi da bude, a jako je teško izgraditi i steći taj osećaj. Toga sam svestan i iskustvo mi pomaže da znam kako da se postavim na terenu i kako da pristupam novoj sezoni, novom turniru“, kaže 32-godišnji Đoković i dodaje:

Povezano

“Osećam se vrlo mladim, kažu da si onoliko star koliko se osećaš starim, ne koliko godina imaš – verujem u tu filozofiju života. Vodim računa o sebi kada je reč o zdravlju, ishrani oporavku, trudim se da vodim zdrav život, imam i izvrstan tim ljudi oko sebe koji se brine o meni“.

Đoković u Melburnu ide na svoju osmu titulu, već drži rekord sa sedam, a do trećeg kola došao je bez većih problema.

“Meni su ciljevi vrlo jasni i očigledni, uvek su najviši, idem na trofej i to nije tajna. Pogotovo ovde, ovaj turnir mi je toliko toga dao, najuspešniji teren u mojoj karijeri sa istorijskim pobedama. Dobro sam počeo sezonu, vezao sam pobede protiv Šapovalova, Medvedeva i Nadala, ne vidim razlog zašto ne bih pucao na najviše“, zaključio je drugi teniser sveta.

U trećoj rundi Novak će se sastati sa Jošihitom Nišiokom.