Federer: Mislio sam da ću moći, ali Novak je bio bolji

Podeli:
Hannah Peters, Getty Images Sport

Švajcarski teniser Rodžer Federer nada se da će imati priliku da se ponovo bori za titulu u Melburnu, pošto je u polufinalu izgubio od Novaka Đokovića.

Federer je igrao 15. polufinale u Melbrunu, a četvrti put je u toj fazi izgubio od Đokovića.

Zanimalo je novinare koliko je na Rodžerovu igru uticala povreda koju je zadobio u četvrtfinalnom meču protiv Tenisa Sandgrena.

„Iskreno, mislio sam da ću uspeti. Noć ranije sam bio na pregledima, ali sve je bilo uredu. Posle toga nisam trenirao, uzeo sam slobodan dan. Odmarao sam i danas do početka meča. U obavljanju svakodnevnih aktivnosti nisam osećao bol. To je bio pozitivan znak“, objasnio je treći teniser sveta.

„Posle prvog seta sam uzeo medicinski tajmaut, kako bi sprečio dalje probleme“.

Povezano

Švajcarac je bolje počeo meč, poveo je sa 4:1 i imao je 40:0 na servis srpskog tenisera. Ipak, tu kao da je stao.

„Na početku sam igrao kao da nemam šta da izgubim. Trudio sam se da razmene traju što kraće, da ga napadam, menjam udarce. Dobro sam i riternirao. Na žalost, nisam uspeo do kraja. Znamo svi koliko je teško protiv Novaka. U ovom meču je on bio bolji i to je to“.

U intervjuu na terenu Novak je primetio da Rodžer zbog povrede ne može da se kreće kao inače.

„Nadam se da ću biti spreman za egzibicije u Južnoj Africi. Želim da budem sasvim zdrav za Dubai. Sada možemo samo da nagađamo. Dobro je pa se ne osećam gore nego na početku. To je ohrabrujuće“.

Na pitanje koja je njegova konačna ocena turnira, Federer je rekao:

„Na kraju krajeva, mogu da kažem da sam zadovoljan onim što sam ostvario. Bio je ovo maksimum koji sam mogao da izvučem, pogotovo posle onakvih mečeva protiv Milmana i Sandgrena. Generalno gledano, dobro sam igrao. Mada znam da mogu bolje. Ali mogu i lošije. Danas je bilo užasno, znao sam da imam samo tri odsto šansi da pobedim“.

Iznenadilo je novinare da je 20-struki Gren slem šampion dao sebi tako male šanse.

„Odigrao sam nekoliko mečeva u karijeri u kojima sam se osećao tako. To je bolje nego ništa. U Londonu je bilo gore. Tada sam morao da se izvinjavam ljudima jer nisam mogao normalno da hodam“.

Rodžer je poznat kao igrač koji je završio svaki meč koji je i počeo.

„Ne bih ni danas izašao na teren da sam mislio da ne mogu da pobedim. Ipak, Novak je odličan igrač, protiv njega za svaki poen moraš da se izboriš. Odlično se kreće, mentalno je jak. Toliko toga može da pokrije“.

Na kraju, Federer je govorio o mogućnosti da je protiv Novaka odigrao i poslednji meč u Melbrunu.

„Nemam ideju. Nikad se ne zna, pogotovo u mojim godinama. Ipak, imam samopouzdanja. Vratiću se treninzima. Ne nameravam da se penzionišem. Nadam se da ću se vratiti ovde“.