USO dan 1: Tomson šokirao Soka, Šapovalovov prvenac

ATP 29. avg. 20174:37 > 4:40
Podeli:
Minas Panagiotakis, Getty Images Sport

Džordan Tomson pobrinuo se za najveće iznenađenje na muškom turniru na US openu i izbacio 13. nosioca Džeka Soka.

Ne samo da je Tomson izbacio Soka u prvom kolu, već je to učinio nakon pet setova i tačno četiri sata igre. Tomson je poveo sa 2:0 u setovima, Sok se vratio u meč, spasao dve meč lopte, ali je u petom odlučujućem setu Australijanac iskoristio četvrtu meč loptu i stigao do velike pobede.

U drugom kolu rival će mu biti Italijan Tomas Fabiano koji je u prvom meču na US openu bio bolji od kvalifikanta Džona Patrika Smita.

Denis Šapovalov nije dobio specijalnu pozivnicu za poslednji Gren slem sezone, ali je sebi mesto na turniru obezbedio kroz kvalifikacije. I pokazao zašto je došao tako što je zabeležio prvu pobedu u glavnom žrebu nekog Gren slema u karijeri.

Šapovalov je nakon tri seta igre sa 7:5, 6:1, 6:2 izbacio Rusa Danila Medvedeva, 54. igrača sveta. U drugom kolu sastaće se sa osmim nosiocem Žoom Vilfridom Congom koji je u prvom kolu do pobede protiv Marijusa Čopila došao u tri seta (6:3, 6:3, 6:4).

Kajl Edmund bio je bolji od veterana Roniba Hasea i nakon malo manje od dva sata slavio sa 6:3, 7:5, 6:3.

Dve predaje videli smo prvog dana, Dmitri Tursunov je nakon dva izgubljena seta predao meč kvalifikantu Kamerunu Noriju, a nakon nepuna dva seta prinuđen je na predaju bio i Andreas Hajder – Maurer pa je tako u drugo kolo prošao i Evgenij Donskoj koji je u trenutku predaje rivala vodio sa 7:6, 5:1.

U drugom kolu gledaćemo i Florijana Majera, Pabla Karenja Bustu, Hjeona Čunga, Sema Džonsona, Kevina Andresona, Mihajla Kukuškina, Ernets Gulbisa, Radua Albota, Benou Pera, Dijega Švarcmana, Alberta Ramosa, Pabla Lorencija, Dudija Selu, Luku Puija…