Kraj za Vekić i Martić, neuspešna i Hercog

US Open 27. avg. 201823:48 > 23:49
Podeli:
Lintao Zhang, Getty Images Sport

Hrvatska teniserka Dona Vekić poražena je u prvom kolu US opena. Poražena je i Petra Martić.

Od Done Vekić je u prvom kolu poslednjeg Gren slema sezone bolja bila Anastasija Sevastova koja je u Njujorku postavljena za 19. nosioca. Sevatsova je nakon gotovo dva sata igre slavila sa 6:2, 2:6, 6:3.

Meč je mogao da se završi i drugačije da je drugačije počeo treći set. Vekićeva je imala tri brejk lopte u prvom gemu trećeg seta i bila je blizu da nastavi sa dobrom igrom iz drugog dela meča, ali je Sevastova uspešno odlolela napadima i sačuvala svoj gem, a onda brzo, uz brejk, došla i do 3:1 nakon čega je sasvim rutinski odradila posao.

Poraz je doživela i Petra Martić od koje je u dva seta bolja bila Lusi Šafarova. Češka igračica je slavila sa 6:4, 6:4 nakon 90 minuta igre.

Borila se Martićeva, posebno u prvom setu kada je na kraju uspela da spasi tri set lopte. Imala je svoje prilike i u drugom setu, ali je Šafarovoj bio dovoljan jedan brejk u ovom delu meča da posao privede kraju.

U prvom kolu je poražena Polona Hercog. Od Slovenke je nakon tri odigrana seta bolja bila Klari Liu koja je dobila specijalnu pozivnicu za turnir i na kraju slavila sa 7:6, 1:6, 6:4.

Nakon velike borbe i blizu tri sata igre, Liu je na kraju praktično rutinski osvojila treći set i plasirala se u naredno kolo.