Novak za SK: Luka, imaš sve, samo budi strpljiv

Cincinnati 26. avg 202023:49 > 23:51
Clive Brunskill/Getty Images

Luka Dončić ove sezone uveo je Dalas u plej-of, a njegovih 43 poena i koš za pobedu nad Klipersima u četvrtoj utakmici oduševili su mnoge, uključivši i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

U razgovoru za Sport klub Novak ističe da je Luka već sada jedan od najboljih košarkaša sveta i da poseduje šampionski mentalitet.

“Mislim sve najbolje o Luki kao košarkašu i kao osobi, imam direktni kontakt sa njime već nekoliko godina i videli smo se u Madridu dok je on igrao za Real. Mnogo se radujem njegovim uspesima i iz srca navijam za njega – pratim ga, gledam svaku utakmicu, video sam da je u petoj imao problema s levim skočnim zglobom”, počinje Đoković za Sport klub i dodaje:

“Klipersi su težak protivnik, vode 3-2, ali nadam se da će se Luka oporaviti jer ono što je uradio u četvrtoj utakmici… Još čvršće ga je to pozicioniralo kao jednog od najboljih košarkaša današnjice, on definitivno to zvanje zaslužuje”.

Povezano

I Đoković je bio uspešan 21-godišnjak, treći na svetu i Gren slem šampion, ali je svejedno impresioniran munjevitim usponom Slovenca.

“Neverovatan je, da s 21 godinom već ima toliko uspeha. Najavljivali su mu veliku karijeru, a mislim da je i premašio sve te najave i očekivanja. Pred njim je još mnogo vremena, a do sada je sve radio fantastično – veoma dobro poznaje sebe i svoje mogućnosti, veruje u sebe i pravi je vođa, iako je tako mlad. Iskustvo u Realu pomoglo mu je da prenese ulogu vođe i u NBA”.

Za kraj, pitali smo Novaka da li kao jedan vrhunski sportista drugom ima da ponudi neki savet 12 godina mlađem kolegi.

“Jedino što bih mogao prijateljski da mu prenesem i podelim sa njime jeste da bude svestan toga da je pred njim duga karijera. Kada smo mladi, nekada želimo sve odmah da nam se desi, ali za neke stvari je potrebno vreme. Zato mu želim strpljenja jer sve drugo ima – kvalitet, fizičku spremu i šampionski mentalitet. Treba da pronađe balans kako bi dugo trajao i radovao nas sve svojim uspesima”, zaključuje Đoković za Sport klub.

Novak će se u polufinalu Masters turnira u “Sinsinatiju” sastati sa Robertom Bautistom Agutom, u četvrtak od 21.00, uz direktni prenos na Sport klubu 1.