Novak: Davao sam mu dovoljno vremena da diktira igru

Shanghai 11. okt 201911:28 > 11:29
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Novak Đoković kaže da mu je nedostajalo oštrine u meču sa Stefanosom Cicipasom, koji je Grk dobio sa 3:6, 7:5, 6:3 i plasirao se u polufinale Masters turnira u Šangaju.

“Zaslužio je pobedu jer je bio bolji igrač u drugom i trećem setu. Počeo sam veoma dobro, ali posle toga nisam bio dovoljno oštar – nedostajalo mi je malo dinamičnog kretanja, malo ubrzanja u udarcima. Nisam cela dva seta imao nijednu brejk loptu – on je servirao dobro i odajem mu priznanje, ali nisam zadovoljan kako sam igrao“, rekao je Novak.

Na konstataciju da je delovalo kao da mu nedostaje energije i na pitanje da li je bio umoran, Đoković odgovara:

“Ne zapravo. Osećao sam se dobro, ali bio je to jedan od onih dana kada nisam uspeo da pronađem oštrinu koja je neophodna za ovakav tip meča“.

Novak je rekao da je “za sada“ u planu da igra još Pariz i London, kao i da nije imao nikakvih fizičkih problema, ni sa laktom ni sa ramenom.

“Igrao je vrlo kvalitetno, mislim da je uvek uspevao da odigra jako dobar i agresivan prvi udarac posle servisa. Kao što sam rekao, nisam ga naterao da se dovoljno brani, već sam mu davao dovoljno vremena da diktira igru sa osnovne linije. Zaslužo je da pobedi, definitivno ima potencijal da bude broj jedan u budućnosti“, zaključio je Đoković.

S obzirom na to da je branio trofej u Šangaju, Novak će sledećeg ponedeljka imati samo 320 bodova više od Rafaela Nadala, koji do kraja sezone ne brani ništa, dok srpski teniser ima 1.600 bodova iz Pariza i Londona.