Voznijacki krunisala sezonu pobedom u Singapuru

WTA 29. okt 201713:54 > 13:55
Podeli:
Julian Finney Getty Images Sport

Karolina Voznijacki je pobednica završnog WTA turnira u Singapuru.

Karolina Voznijacki je u finalu WTA završnog turnira bila bolja od Venus Vilijams i slavila nakon dva seta 6:4, 6:4.

Čak pet brejkova smo videli u prvom setu, a jedan više koji je bio vredan vođstva od 1:0 napravila ja Voznijacki. U drugom setu je Dankinja apsolutno dominirala i uz dva brejka povela sa 5:0.

Mnogo truda i veliku želju pokazala je veteranka Vilijams u samoj završnici meča. Od 5:0 Venus je uspela da dođe do 5:4 uz dva brejka i unese neizvesnost u veliko finale. 

Voznijacki je nakon toga uspela da zaustavi seriju Amerikanke i da brejkom dođe do pobede iskoristivši drugu meč loptu.

Ono u čemu je Voznijacki nadigrala Venus je realizacija poena na prvi, a posebno na drugi servis. Venus je imala 31 viner u odnosu na 19 koliko je napravila Voznijacki, ali je imala i 11 neiznuđenih grešaka više.

Za Voznijacki je ovo prva pobeda na završnom turniru, ali i prva pobeda protiv Venus Vilijams do koje je došla u njihovom osmom međusobnom meču.

„Još uvek se tresem. Imala sam 5:0, sve je išlo kako treba i onda se odjednom Venus vratila i počela da igra fenomenalno. Udarala je jako, servirala mi u telo i samo sam beskrajno srećna što sam uspela da iz svega izađem kao pobednik. Osam je moj srećan broj. Nadala sam se da konačno mogu da budem bolja od nje bar jednom u karijeri, moralo je da bude danas. Izašla sam i dala sve od sebe“, rekla je nakon meča Voznijacki.