12 srpskih juniora juri svetsku medalju

Atletika 29. jul 202210:51
Podeli:
ASS

Kali, grad u Kolumbiji, od 1. do 6. avgusta biće domaćin Svetskog atletskog prvenstva za takmičare do 20 godina. Tokom šest dana trajanja takmičenja Olimpijski stadion “Paskal Gerero” primiće preko 1.500 takmičara iz 158 zemalja.

Boje Srbije braniće čak sedam atletičarki i pet atletičara. Predvodnica reprezentacije biće svetska juniorska šampionka Adriana Vilagoš, koja će braniti svoju titulu u bacanju koplja osvojenu prošle godine u Najrobiju (61,46 m) – trenutno je najbolja na svetskoj rang listi, što joj daje za pravo da se nada odbrani titule osvojene prošle godine.

Kao i nacionalna i evropska rekorderka (U18, 196cm) u skoku uvis, Angelina Topić je primarni cilj ostvarila u Jerusalimu, gde je postala šampionka Evrope za mlađe juniorke.

Trenutno je najbolja na svetskim rang listama u ulazi u krug favorita za osvajanje medalje. Još jednu takmičarku imaćemo u skoku uvis, a to je Zorana Rokavec.

SAS

U srpskom timu nalazi se i vicešampionka Evrope za mlađe juniorke u troskoku, Teodora Boberić, trenutno četvrta na rang listama u troskoku, koja će takmičiti u dve discipline: troskok i skok udalj, a njoj će se pridružiti Jana Dragutinović, koja ima lični rekord u troskoku od 12.94 m.

Anastasija Miča ima ostvarene dve norme za Svetsko juniorsko prvenstvo, a to su 400 m prepone i 100 m, dok će Milica Poznanović bacati disk.

Na spisku učesnika za planetarni šampionat nalazi se državni prvak na 110 m prepone, Bogdan Vidojković kao i Strahinja Radaković u istoj disciplini. Aleksa Tomić trčaće na 800 m, dok će Jovan Stranić bacati kladivo. I u muškoj konkurenciji na 400 m prepone će takmičiti Nikola Kostić.

Komentari

Vaš komentar