Doživotna suspenzija za čuvenog atletskog trenera

Atletika 9. avg 202213:351 komentar
Podeli:
Toni Minićielo
an Walton/Getty Images

Atletski savez Ujedinjenog Kraljevstva izrekao je doživotnu suspenziju treneru Toniju Minićielu zbog neprihvatljivog ponašanja nakon što je ustanovljeno da je nedopustivo zloupotrebio poverenje nedozvoljenim seksualnim ponašanjem.

Nezavisna komisija utvrdila je da je Minićielovo ponašanje imalo ozbiljne posledice na mentalno zdravlje i mentalnu dobrobit sportista koje je trenirao.

Istraga je obuhvatila anonimne prijave sportista i period od 15 godina.

Ustanovljeno je da je Minićielo imao neprimerene seksualne gestove i izjave prema sportistima; da nije poštovao privatnost sportista jer je na neprimeren način komentarisao njihove privatne živote; da je seksualno uznemiravao sportiste, bez dozvole ih dodirivao na neprimeren način te da je nekada bio i agresivan i da je emotivno zlostavljao sportiste o kojima je bio dužan da brine.

Minićielo je suspendovan od prošle godine kada se saznalo za njegovo nedolično ponašanje i kada je i pokrenuta istraga. Bio je, između ostalog, i trener Džesike Enis-Hil za čije je olimpijske uspehe zaslužan.

Iako mu je trenerska licenca istekla i samim tim ne može da bude predmet kazne, iz Saveza su naveli da neće ni razmatrati bilo kakav zahtev za licencu koju bi on potencijalno mogao da podnese u budućnosti.

Komentari

Vaš komentar