EP: Marija Vuković u finalu, može li do medalje?

Podeli:
ASCG

Marija Vuković rekorderka Crne Gore u skoku u vis, izborila je plasman u finale na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Atletičarka iz Crne Gore koja je izborila plasman na četvrti uzastopni šampiona Evrope u dvorani, stigla je u Poljsku sa mnogo samopouzdanje, jer je nedavno na Otvorenom prvenstvu Srbije, preletela preko 193 centimetra što je ujedno i novi rekord Crne Gore.

U konkurenciji 17 atetičarki, Marija je iz prvog pokušaja preskala 182 i 187 centimetara, zatim je iz drugog pokušaja preletela preko 191, a u tom trenutku je bilo jasno da je stigla do finala, do prilike da se u konkurenciji sa osam najboljih atletičarki Starog kontinenta upusti u borbu za pobedničko postolje.

Konkurencija je paklena, ali je i Marija Vuković u odličnoj formi. U veliko finale su mesto izborile Irina Haraščenko, Julija Levčenko i Jaroslava Mahučkih iz Ukrajine, Alesija Trost iz Italje, Danijela Snatičiju iz Rumunije, Marija Vuković iz Crne Gore, Ela Junila iz Finske i Emili Bortvik iz Velike Britanije.

Blizu velikog finala je bila i Lia Apostolovski iz Slovenije, ali je na kraju ostala na devetom mestu, jer su Bortvik i Levčenko u poslednjem pokušaju uspele da preskoče 191 centimetar.

Veliko finale je na programu u nedelju 7. marta sa početkom u 17 časova i 45 minuta.

Komentari

Vaš komentar