„Glavni osumnjičeni“: Uhapšen muž ubijene atletičarke

Atletika 16. okt. 202117:18
Podeli:
Agnes Tirop
Guliver Image/Jiro Mochizukii/IOS via AP Images

Svet atletike nedavno je šokirala činjenica da je dvostruka osvajačica bronzane medalje na Svetskim prvenstvima Agnes Tirop pronađena mrtva u kenijskom gratu Itenu. Iako su prve informacije ukazivale da je reč o samoubistvu, Rojters prenosi da je uhapšen muž atletičarke pod sumnjom da je počinio ubistvo.

Tirop je pronađena sa ubodnim ranama u predelu abdomena samo deset dana pre svog 26. rođendana.

Povezano:

Policija je u Mombasi uhapsila Emanuela Rotiča pod sumnjom da je izvršio zločin, a muškarac je pokušavao da pobedne iz zemlje. U istragu se uključio i predsednik države Uhuru Kenjata, koji je zahtevao da se slučaj rasvetli što je moguće brže.

Možemo da potvrdimo da je glavni osumjičeni trenutno u pritvoru i da ga detektivi trenutno saslušavaju“, izjavili su zvaničnici kenijske policije.

Kenijka je pre samo jednog meseca oborila svetski rekord u trci na 10 kilometara na ulici. Štopericu je zaustavila na 30:01 u nemačkom Hercogenrahu. Rekord je nedugo zatim popravila Gezanje iz Bahreina, koja je u Ženevi trčala 29:38.

Najveće uspehe na stazi Tirop je ostvarila na Svetskim šampionatima u Londonu 2017. i Dohi 2019. godine. U obe trke je na 10.000 metara osvojila bronzanu medalju. Bila je šampionka sveta u krosu u Guijangu 2015. godine.

Tirop je bila i deo olimpijskog tima Kenije u Tokiju. U trci na 10.000 metara osvojila je četvrto mesto. Ispred nje su bile Sifan Hasan, Helen Obiri i Gudaf Cegaj.

 

Komentari

Vaš komentar