Istorijsko ostvarenje za Džejkobsa: Mogao sam i bolje

Atletika 17. avg 202218:24 > 18:31
Podeli:
Lamont Marsel Džejkobs
REUTERS/Kai Pfaffenbach via Guliver

Italijanski atletičar Lamont Marsel Džejkobs postao je tek treći sprinter u istoriji koji je objedinio zvanje evropskog i olimpijskog šampiona u sprintu na 100 metara. Pre njega takvo dostignuće postigli su samo Valerij Borzov (Minhen 1972. i Rim 1974. godine) iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza i Britanac Linford Kristi (Barselona 1992. i Helsinki 1994. godine).

Džejkobs je do velikog uspeha stigao pošto je u utorak uveče pobedio na Evropskom prvenstvu u Atletici u Minhenu.

Povezano:

Osim spomenutih titula 27-godišnjak je u dosadašnjem delu karijere osvojio i zlatnu medalju u štafeti (4x100m) na Igrama u Tokiju i zlato na Svetskom dvoranskom prvenstvu održanom 2022. godine godine u Beogradu, gde je trijumfovao u sprintu na 60 metara.

Minhenski poduhvat je još značajniji ako se uzme u obzir da je atletičar poreklom iz SAD kuburio sa povredama tokom godine, a do zlatnog odličja je došao istčavši stazu za 9,95 sekundi.

„Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom. Tehnički nisam trčao najbolje moguće u finalu i nisam zadovoljan ostvarenim vremenom, ali najvažnije je da sam cilj prošao prvi – naročito jer sam tokom sezone na otvorenom imao problema sa povredama. Predivno je što sam i u Nemačkoj pokazao da sam najbolji, pa imam motiv da radim još napornije“, kazao je Lamont Džejkobs.

„Bio sam prilično razočaran jer sam morao da se povučem iz polufinala Svetskog prvenstva, ali ću biti u prilici da se takmičim sledeće godine – imam veliku želju da ostvarim dobar rezultat na narednom Svetskom šampionatu“, izjavio je 27-godišnji Italijan i dodao:

„Hvala ljudima koji me podržavaju, ali i onima koji su me kritikovali – to mi je dalo energiju da pokažem da sam najbolji. Želeo bih da pogledam snimak finala, mislim da sam bio bolji u polufinalnoj trci. Možda sam bio previše napet i nisam krenuo na pravi način, ali sam uspeo da ubrzam i pobedim. Osetio sam nelagodu u listu kada sam vežbao, ali srećom to nije predstavljalo ozbiljan problem.“

Komentari

Vaš komentar