Ivana: Posebna emocija! Srbijo, hvala

Atletika 20. mar 202221:05
Podeli:
Ivana Spanovic
Starsport

Ivana Španović bila je presrećna pošto je drugi put u karijeri postala svetska dvoranska šampionka, i to kod kuće u Beogradu, skokom od 7,06 metara.

Prethodno je najbolja na svetu u dvorani bila u Birmingemu 2018. godine, a u Beogradu je godinu dana ranije bila i evropska dvoranska šampionka, jedna od tri njene evropske dvoranske titule.

SP u atletici:

Beogradska arena doživela je svoje usijanje kada je kraljica srpske atletike letela čak do 7.06 metara i sletela do svetske zlatne medalje.

„Ne znam šta bih vam rekla, zaista sam presrećna i nema reči koje bi opisale kako se trenutno osećam. Evropsko prvenstvo iz 2017. godine se ne zaboravlja i nikad neće, ali ovo danas, ovo je neka posebna emocija, veliko vam hvala, Srbijo“, rekla je Ivana sa suzama radosnicama u oku.

Interesantno, Ivana Španović je imala dva ispravna skoka od šest serija, i oba su bila najbolja u finalu, pošto je u drugoj seriji skočila 6,89.

Milica Gardašević zauzela je deveto mesto u ukupnom plasmanu rezultatom 6,59 m.

„Nisam preterano nezadovoljna, bilo bi mi draže da sam usla u prvih 8, ali mi je izuzetno drago da je atletika dostigla taj nivo organizacije jednog ovakvog takmičenja”, rekla je Milica.