Jedna od najvećih zvezda svetske atletike dolazi u Beograd

Podeli:
Rajan Krauzer
Gladys Chai von der Laage via Guliver

Američki bacač kugle Rajan Krauzer nastupiće na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Beogradu, a tim povodom razgovarao je sa organizatorima planetarnog takmičenja.

Uspešnom Amerikancu nedavno je poništen svetski rekord iz prošle godine jer je ustanovljeno da merni instrument nije radio dobro kada je potvrdio da je atletičar iz Oregona ostvari onajbolji rezultat svih vremena.

Atletika:

„Volim dvoransku atletiku, takmičenja u zatvorenom prostoru uopšte jer je to kontrolisano okruženje, tako da znate da će vreme biti dobro. Osvajanje Svetskog dvoranskog takmičenja mi nije uspelo poslednjih godina, ali nastaviću da se nadam da ću to postići i verujem da će to biti već sad u Beogradu. Nadam se da ću stići do zlata u dvorani pre nego što se moja karijera završi”, kaže 29-godišnji Rajan Krauzer.

„Momci koji se takmiče su veoma posvećeni i izuzetno su talentovani. Oni me guraju da budem bolji, a ima mnogo momaka za koje, ako ne radim naporno, znam da će me preći. To je borba da budete broj 1 u ovom događaju. Imao sam sreće što sam protekle dve godine ostao na vrhu, ali znam da moram da radim onoliko koliko sam i ranije, da bih nastavio da pokušavam da budem najbolji i da osvojim još titula”, istakao je Krauzer.

Amerikanac je dvostruki olimpijski šampion, a zlatne medalje osvajao je u Rio de Žaneiru i Tokiju. Krauzer će učestvovati na Svetskom dvoranskom prvenstvu koje se od 18. do 20. marta održava u Beogradu, gde će pokušati da osvoji prvu titulu svetskog šampiona u karijeri.

Komentari

Vaš komentar