Kolašinac pred SP: Uživam, treniram drugačije

Atletika 14. mar 202214:181 komentar
Asmir Kolašinac
foto: Srpski atletski savez

Predstojećeg vikenda u beogradskoj „Štark areni“ će se održati Svetsko prvenstvo u atletici, a jedan od predstavnika zemlje-domaćina biće i 37-godišnji bacač kugle Asmir Kolašinca. U susret velikom takmičenju govorio je između ostalog i o tome kolika mu je čast što će u Beogradu moći da predstavlja svoju državu.

Beograd će biti domaćin najvećeg takmičenja u ovom sportu u 2022. godini, od 18. do 20. marta.

SP u Beogradu:

„Mislim da su me povrede naučile kako da treniram sada, a to je da moram slušati svoje telo. Radim po osećaju i ne dozvoljavam sebi da budem pretreniran. Fokus mi je na tehnici i brzini i to daje rezultate. Već duže vreme treniram samo jednom dnevno, veoma sam disciplinovan oko ishrane i oporavka, tako da mi ova sezona baš prija i jako uživam u svemu“, izjavio je Asmir Kolašinac.

„Na Beogradskom mitingu sam izjednačio svoj lični rekord u dvorani, a to je 21.06 m. S obzirom na celu seriju na takmičenju jasno je da sam spremniji i za više, što mi daje veliko samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo. Pokušaću da se izolujem od svega, da pre svega probam da pobedim sebei da uz pomoć naše publike ostvarim lični rekord, a za šta će to biti dovoljno, videćemo 19. marta. Ova zima je kompletna bila posvećena Svetskom prvenstvu. Normu sam imao od prošle godine, tako da sam pik forme mogao na miru da pripremam za 19. mart. Iz takmičenja u takmičenje bio sam sve bolji i spremniji. Pazio sam da ni u čemu ne preteram jer imam loše iskustvo i mislim da je sve odrađeno baš onako kako sam poželeo“, rekao je srpski bacač kugle.

Pored Kolašinca, Srbiju će na SP predstavljati još 14 takmičara.

Komentari

Vaš komentar