Marija pred SP: Imperativ je da pružim maksimum

Andy Lyons/Getty Images for IAAF

Beograd će od 18. do 20. marta biti domaćin 19. atletskog prvenstva sveta u dvorani, a crnogorsku atletiku predstavljaće Marija Vuković, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Marija Vuković će na borilište izaći u subotu 19. marta, takmičenje počinje u 11 časova, a za pobedničko postolje, boriće se 12 atletičarki. Najbolji rezultat u dvorani ove godine ima Eleanora Paterson iz Australije sa preskočenih 199 centimetara, dok Marija šampionat planete čeka sa preskočenih 196.

Tokom priprema za Svetsko prvenstvo, Marija Vuković je osvojila srebrnu medalju na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu sa preskočenih 190 centimetara, a tokom godine je dva puta popravljala državni rekord. Prvo je letela preko 195 u Češkoj, da bi nedugo zatim u Banjskoj Bistrici preskočila centimetar više i opet oborila lični i državni rekord.

ASCG

“Zdrava sam, spremna, ali slagala bih kada bih rekla da ne osećam pritisak. Ne želim da razočaram sebe, a zatim ni sve one koji veruje u mene, koji me podržavaju. Da bih stigla do ostvarenja cilja, sve kockice moraju da se slože u željeni mozaik. U konkurenciji sam sa 12 najboljih devojaka planete, cilj je plasman u TOP 5, a san je naravno pobedničko postolje. U ovom trenutku, imperativ je da pružim maksimum”, naglasila je Marija Vuković.

Angelina Topić
Atletski savez Srbije

Pored Marije, u finalu skoka u vis učestvovaće Eleanor Paterson (Australija), Jaroslava Mahučki (Ukrajina), Nadežda Dubovickaja (Kazahstan), Emili Bortvik (Velika Britanija), Mirela Demireva (Bugarska), Safina Sadulajeva (Uzbekistan), Elena Valortigara (Italija), Angelina Topić (Srbija), Rejčel Mekoj (SAD) i Svetlana Radzivil (Uzbekistan).

Komentari

Vaš komentar