Marija se sprema za Dijamantsku ligu u Parizu

ASCG

Crnogorska rekorderka u skoku uvis Marija Vuković, devojka koja je nedavno osvojila četvrto mesto na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu, slavila je na mitingu "Vergotia 2022", u grčkoj Kalitei, a trenutno je sve podređeni učešću na Igrama malih zemalja i pre svega, učešću na mitingu Dijamantske lige u Parizu – 18. juna.

Marija je trijumfovala sa preskočenih 193 centimetra. Vuković je i prošle godine na istom mitingu slavila sa identičnim rezultatom, a nekoliko dana kasnije izborila je A olimpijsku normu, prvu u istoriji crnogorske atletike sa preskočenih 197 centimetara.

Crnogorska atletičarka do kraja maja takmičiće se u Kalamati (21. maj), u Kalitei (25. maj) i dan kasnije na mitingu „Filothei Women Gala“ u Atini.

Andy Lyons/Getty Images for IAAF

Desetak dana kasnije očekuje je učešće na Igrama malih zemalja na Malti, dok je za 18. jun najavljen nastup na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Marija je sjajno počela 2022. godinu. Uspela je obori državni rekord, osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu, a sada se postepeno okreće ka drugom delu sezone i iskušenjima koja koje očekuju na otvorenim borilištima.

 

Komentari

Vaš komentar