Marija Vuković i Danijel Furtula sanjaju finala

Atletika 15. jul. 202112:571 komentar
Podeli:
COK

Ugled Crne Gore, kada je atletika u pitanju, na Olimpijskim igrama u Tokiju, braniće Danijel Furtula i Marija Vuković.

Mnogo truda, rada i napora je uloženo da bi stiglo do cilja. Furtula je od Olimpijskih igara u Brazilu, pa do Olimpijskih igara u Japanu, uspeo da pobedi tešku povredu, koja je pretila da mu okonča karijeru, a Marija, koja je svojevremeno bila šampion sveta u juniorskoj konkurenciji je konačno ostvarila san svakog sportiste.

Furtula će treći put biti učesnik Olimpijskih igara, ima iskustva, ima kvaliteta, ima osnova da se nada da u konkurenciji 32 najbolja bacača diska na planeti, može među 12 najboljih, da može do finala.

„Svi problemi koje sam imao od Brazila do Japana su sada pali u zaborav, jer sam ostvario san, jer sam uspeo da pobedim pre svega, sam sebe. Nije bilo lako, bilo je teških momenata, ali je to u ovom trenutku nebitno. Sve misli su usmerene ka Igrama koje slede. Konkurencija jeste paklena, ali verujem u sebe i svoje kvalitete, verujem da mogu da stignemo do finala. Pomenuto finale bi definitivno bilo kruna moje dosadašnje karijere“, naglasio je Danijel Furtula na svečanom ispraćaju olimpijaca, koji je organizovan u Podgorici.

Na reči Danijela Furtule nadovezala sa Marija Vuković, koja je neposredno pre podvlačenja crte za mesto na Olimpijskim igrama u disciplini skok u vis, na Balkanskom prvenstvu u Smederevu, preletela preko A olimpijske norme, preko 197 centimetara. U pitanju je rezultat, koji bi Mariji mogao da donese plasman u finale, pa čak i medalju, ako uspe da ga ponovi u Tokiju.

„Srećna sam i presrećna što sam uspela da stignem do Olimpijskih igara. Svesna sam kakva me konkurencija očekuje, ali sam izuzetno spremna, silno motivisana i odlučna u nameri da pružim maksimum u Tokiju. Nemoguće je obećavati bilo šta u konkurenciji najboljih atletičarki planete kada je skok u vis u pitanju, nijanse će odlučivati, kako o plasmanu u finale, tako i o medaljama. Obećevam da ću dati sve od sebe, a sanjam mesto u velikom finalu“, poručila je Marija Vuković.

Prednost Marije Vuković i Danijela Furtule u odnosu na sve rivale na Olimpijskim igrama je činjenica da su samim plasmanom u Tokio ostvarili veliki uspeh, pa na borilište mogu da izađu bez pritiska, uz ogromno volju i želju, što bi uz malo sreće moglo da bude dovoljno za mesto u velikom finalu.

Komentari

Vaš komentar