Marija Vuković sanja medalju na Svetskom prvenstvu

ASCG

Beograd će od 18. do 20. marta biti domaćin 19. atletskog prvenstva sveta u dvorani, a crnogorsku atletiku predstavljaće Marija Vuković, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Šampionat će prema preliminarnim prijavama okupiti
1.450 atletičara sa ispunjenom normom iz 160 država sveta. Saopšteno je da je do sada akreditivano više od 850 novinara, a direktni prenosi sa Svetskog prvenstva biće emitovani u preko 100 država.

Marija Vuković će na borilište izaći u subotu 19. marta, takmičenje počinje u 11 časova, a za pobedničko postolje, boriće se 12 atletičarki. Najbolji rezultat u dvorani ove godine ima Eleanora Paterson iz Austrije sa preskočenih 199 centimetara.

Andy Lyons/Getty Images for IAAF

Marija Vuković je preskočila 196 centimetara, a isti rezultat imaju Ukrajinka Jaroslava Mahučik i Nadežda Dubovitskai iz Kazakstana. Marija je 7. marta pobedila na tradicionalnom dvoranskom atletskom mitingu u Beogradu sa preskočenih 190 centimetara.

Tokom priprema za Svetsko prvenstvo, Marina Vuković je osvojila srebrnu medalju na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu sa preskočenih 190 centimetara, a tokom godine je dva puta popravljala državni rekord. Prvo je letela preko 195 u Češkoj, da bi nedugo zatim u Banjskoj Bistrici preskočila centimetar više i opet oborila lični i državni rekord.

Dilema je – može li Marija Vuković do medalje na Svetskom prevenstvu koje sledi.

Komentari

Vaš komentar