Meklaflin oborila svetski rekord na 400 prepone

Andy Lyons/Getty Images

Na spektakularan način okončan je američki trajal u atletici u Judžinu, koji je bio izborni za Olimpijske igre u Tokiju (23. jul – 8. avgust). Sidni Meklaflin oborila je svetski rekord na 400 metara prepone.

Sjajna 21 – godišnjakinja štopericu je zaustavila na 51,90 i prva je u istoriji koja je išla ispod granice od 52 sekunde. Do sada je najbolji planetarni rezultat bio u vlasništvu njene sunarodnice Dalile Muhamed, koje je na Svetskom prvenstvu u Kataru 2019. godine išla 52,16.

povezane vesti

Mnoge stvari ne možete da vidite da dolaze, ali ovakav rezultat je deo procesa. Rad sa mojim novim trenerom Bobijem Kersijem očigledno da je bio ispravan. Ne mogu da tražim ništa više od onoga što sam uradila. Nadam se da ću u Tokiju imati snage ovo da ponovim“, izjavila je Meklaflin.

Doskorašnja svetska rekorderka Dalila Muhamed do cilja je došla za sjajnih 52,42 i takođe izborila mesto u timu za Olimpijske igre u Tokiju.

Vredi istaći i fenomenalno ostvarenje Juvona Harisona. Postao je prvi Amerikanac još od 1912. godine koji se na Igre kvalifikovao u skoku udalj i skoku uvis. U dalju je slavio sa 8,47, ostavivši iza sebe Markiza Dendija (8,38) i Stefina Mekkartera (8,26).

Takmičenje u Judžinu tokom poslednjeg dana je kasnilo četiri sata. Razlog je bila odluka organizatora da pomeri start zbog tropskih vrućina. Temperatura je bila blizu 40 stepeni.

Komentari

Vaš komentar