Fantastična Ivana Španović je svetska dvoranska šampionka!

Atletika 20. mar 202218:57 > 19:2616 komentara
Podeli:
Ivana Spanovic
Starsport

Srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta (31) drugi put u karijeri postala je svetska dvoranska šampionka u skoku udalj – kod kuće u Beogradu je skočila 7,06 metara!

Prethodno je najbolja na svetu u dvorani bila u Birmingemu 2018. godine, a u Beogradu je godinu dana ranije bila i evropska dvoranska šampionka, jedna od tri njene evropske dvoranske titule.

Interesantno, Ivana Španović je imala dva ispravna skoka od šest serija, i oba su bila najbolja u finalu, pošto je u drugoj seriji skočila 6,89.

Sve vesti sa Svetskog prvenstva u Beogradu pronađite OVDE.

Drugo mesto zauzela je Nigerija Eze Brume, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju bila bronzana ispred Španović. Brume se mučila na startu, ali je skočila 6,85m.

Treće mesto zauzela je Britanka Lorejn Judžin, koja je u trećoj seriji skočila 6,82.

Slede dve Amerikanke – Tifani Flin (6,78) i Kvaniša Burks (6,77), pa Ukrajinka Marina Bek-Romančuk (6.73), Fatima Dijame iz Španije (6,71) i Nigerijka Rut Usoro (6,69).

Milica Gardašević, druga srpska predstavnica, prva dva puta je prestupila, zatim je preskočila 6,59 metara i malo joj je nedostajaloda izbori još tri pokušaja. Ovako, završila je na devetoj poziciji.

Tok takmičenja:

Ivana Spanovic
Starsport

Šesti skok: Nije bilo realne pretnje za Španović ni u narednim skokovima, ili prestupi ili nedovoljno dobri skokovi. Ostale su Judžin i Brume, Britanka je prestupila, a Nigerijka nije bila ni blizu.

Peti skok: Ivana Španović je prestupila, ali je i dalje ubedljivo prva, njena dva skoka su najbolja danas. Još jedna serija.

Četvrti skok: Ostalo je osam najboljih takmičarki posle tri skoka, a Ivana Španović se zaletela i skočila čak 7,06m! Odlična je bila i Bek-Romančuk, ali ju je minimalni prestup koštao verovatnog plasmana među prve tri. Plasman iza Ivane je nepromenje – Brume, pa Judžin.

Treći skok: Ivana Španović je prestupila, ali i dalje vodi, što je najvažnije. Trenutno je druga Nigerijka Ese Brume sa 6,85 metara, četiri centimetra slabije od Španović. Milica Gardašević je skočila 6,59 i činilo se da će biti među osam, što bi joj obezbedilo nova tri skoka, ali je Britanka Lorejn Judžin skočila 6,82 metra i došla do treće pozicije.

Drugi skok: Ivana Španović je preskočila 6,89 metara i trenutno vodi. Druga je sada Tifani Flin sa 6,78m, a Milica Gardašević je prestupila i u drugom skoku.

Prvi skok: Ivana Španović je prestupila, baš kao i Milica Gardašević. Od petnaest učesnica, viđeno je samo pet ispravnih skokova. Prva je trenutno Amerikanka Kvaniša Burks sa preskočenih 6,77m.

Komentari

Vaš komentar