Orlovi osvojili trofej uz dva oborena državna rekorda

Atletika 25. jan 202322:11
Srpski atletski savez

Tromeč reprezentacija održan je u sredu, 25. januara 2023. godine u Atletskoj dvorani na Banjici.

Pored reprezentacije Srbije učestvovale su reprezentacija Hrvatske i Slovenije, a svaka reprezentacija imala je po dva takmičara u svakoj disciplini. Srbija je osvojila ukupno 180 bodova, Hrvatska je bila druga sa 163, dok je Slovenija zauzela treće mesto sa 162 boda.

Neverovatna Angelina Topić oborila je još jedan nacionalni rekord u skoku uvis, i to u konkurenciji seniorki , ona je uspela da preskoči visinu od 194 cm i time postane “vlasnica” rekorda u svim kategorijama sa samo 20 godina.

Aleksa Kijanović istrčao je fantastičnu trku na 60 metara, u kojoj je osim što je pobedio izjednačio državni rekord rezultatom 6.66 sekundi, takođe u ovoj disciplini samo u ženskoj konkurenciji dominirala je Ivana Ilić koja je zauzela prvo mesto sa 7.43 sekundi, dok je druga bila Milana Tirnanić sa 7.45 sekundi.

Bogdan Vidojković istrčao je novi lični rekord na 60 metara prepone – 7.92 sekundi, a odličan je bio i junior Strahinja Radaković sa 8.20 sekundi.

Teodora Boberić skočila je novi lični rekord u skoku udalj – 6.20 metara i pobedila u ovoj disciplini.

Još jedan odličan rezultat ostvarila je atletičarka iz Slovenije, Tina Šutej, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. u skoku motkom koja je uspela da preskoči 4.76 metara.

Narednog vikenda 28. i 29. januara srpske atletičare očekuje Prvenstvo države za starije juniore i juniorke.

Komentari

Vaš komentar