Rohas osvojila treće uzastopno zlato na SP

Atletika 19. jul 20229:551 komentar
Podeli:
Guliver

Atletičarka iz Venecuele Julimar Rohas osvojila je zlatnu medalju u troskoku na Svetskom prvenstvu u Judžinu u Oregonu.

Rohas je do trećeg uzastopnog zlata na svetskim prvenstvima stigla skokom od 15,47 metara, što je šesti najbolji rezultat svih vremena.  

Srebrnu medalju je osvojila Šanika Rikets sa Jamajke preskočivši 14,89 metara, dok je treće mesto zauzela Amerikanka Tori Frenklin sa skokom od 14,72 metra. 

Olimpijski šampion iz Tokija, Mutaz Esa Baršim, svoju dominacaju u skoku u vis potvrdio je osvojivši treću uzastopnu titulu svetskog prveka. 

On je do zlata stigao preskočivši 2,37 metra, što je za dva centimetra bio bolji rezultat od drugoplasiranog Sangjeoka Vua iz Južne Koreje. Bronzanu medalju je osvojio Ukrajinac Andrij Procenko skokom od 2,33 metra.  

U trci na 1.500 metara najbrža je bila Fejt Kipjegon iz Kenije, i tako s vremenom 3:52,96 minuta stigla do druge uzastopne zlatne medalje na svetskim prvenstvima. 

Kipjegon je desetim najboljim rezultatom svih vremena, iza sebe ostavila Etiopljanku Gudafu Cegaj koja je stazu istrčala za 3:54,52 minuta, dok je treća kroz cilj prošla Britanka Loru Mjuir s vremenom 3:55,28 minuta. 

Marokanac Sufijan El Bakali, olimpijski šampion iz Tokija, osvojio je zlatnu medalju u trci sa preprekama na 3.000 metara. 

On je do zlata stigao s vremenom od 8:25,13 minuta, i iza sebe je ostavio Etiopljanina Lameča Grina, dok je aktuelni svetski šampion Konselus Kipruta iz Kenije osvojio bronzanu medalju. 

Komentari

Vaš komentar