Slađana Perunović i Goran Bubanja najbrži u Podgorici

Podeli:
atletika
ASCG

Slađana Perunović i Goran Bubanja slavili su na tradicionalnoj 62. atletskoj trci “Trofej Podgorice – Memorijal Veliša Mugoša”, koja je jedno od najstarijih sportskih takmičenja u Crnoj Gori. Trka se organizuju povodom dana oslobođenja glavnog grada Crne Gore.

Atletičar podgoričke Sparte, Goran Bubanja je u trci na pet hiljada metara slavio ispred člana Mornara iz Bara Dragoljuba Koprivice koji je deset puta tokom karijere bio na tronu. Kao trećeplasirani, kao i prošle godine, završio je atletičar podgoričke Sparte, Petar Drinčić.

Za razliku od Dragoljuba Koprivice, Slađana Perunović, vlasnica državnih rekorda Crna Gore od 800 metara do maratona i devojka koja je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama, a sada se bori i za plasman u Tokio, nije dozvolila iznenađenje. Pobedila je u trci na četiri hiljade metara i 15-ti put za redom osvojila zlatnu medalju na Trofeju Podgorice. Slađana Perunović je bila brža od Vesne Pavlićević iz Podgoričkog maratona i Elzane Guberinić iz ulcinjskog Oriona.

Najbrži junior na hiljadu i po metara bio je Jovan Miladinović iz Podgoričkog maratona, dok je u trci juniorki na hiljadu metara, kao i prethodne dve godine, pobedila Amina Suljević iz Jedinstva.
U konkurenciji pionira najbrži su bili Muhamed Beriša (AK Nikšić) i Anabela Mujović (AK Sanja). U trci veterana od 40 do 50 godina pobedio je Veselin Petrušić (Nikšić), Slavoljub Miladinović (Podgorica) bio je najbrži od 50 do 60, dok je Mirko Knežević (Podgorica) slavio u konkurenciji takmičara preko 60 godina.
Najbrži rekreativci bili Aleksa Maliković (Nikšić) i Sandra Rakočević (Podgorica), dok je u konkurenciji veteranki slavila Rada Miladinović (Podgorica).

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 62. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 100 takmičara. Trka je organizovana na brdu Gorica, oko spomenika Partizanu borcu, na kružnoj stazi dugoj 600 metara, uz maksilmalno poštovanje mera koje su propisane u sklopu borbe protiv koronavirusa.

 

Komentari

Vaš komentar