Španovićeva tužna: Posle Tokija – kraj

Atletika 28. feb. 202121:21
Podeli:
OKS

Ivana Španović zbog povrede zadobijene na treningu neće moći da brani zlato na Evropskom prvenstvu.

Španovićeva se oglasila video porukom na svom YouTube kanalu.

„Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikaicje sačuvati za sledeći vikend kad sam želela da vam se obratim kao četvorostruka prvakinja Evrope, ali, očigledno to nije plan za mene“, rekla je na početku Ivana.

Španovićeva je rekla da je dobila veliki broj poruka i da je želela da svima odgovori.

„Svaki uspeh na kraju je samo ekvivalentan hiljadama neuspelih pokušaja da se napravi neka blaga razlika u odnosu na prethodni trening, a ne u odnosu na nekog drugog takmičara. Svako ko me zna, zna i da se retko obraćam. Uvek pokušavam da naznačim kao vrlo bitno, to da ako se u samom procesu ne uživa dovoljno i ukoliko nisi svestan sebe i okruženja, svega što radiš i što ti se dešava, krajnji ishod nema tu težinu koju bi trebalo da ima“.

„Zato sam neizmerno tužna što ne odlazim u Torun. Najviše zato što je cela prošla godina bila specifična usled pandemije i jednog takmičenja posle kog sam doživela tešku povredu i prelom metatarzalne kosti. Posle toga sam se oporavila i krenula sa treninzima. Zatvorili su nam halu u Novom Sadu pa smo bili primorani da putujemo u Beograd i da tamo treniramo svakog dana. To je sada već skoro tri meseca. Nekako mi uvek bude žao kad se određena etapa ne završi na način na koji je bilo isplanirano. Ne samo zbog uloženog truda, nego zbog osećaja satisfakcije zbog kojeg sve to prvobitno i radiš“, nastavila je srpska atletičarka i najavila kraj karijere.

„Kako god, nije kraj. Sutra kad budem otišla da snimam nadam se da neće biti jako strašno i da ću moći da se vratim treninzima. Pripreme za Tokio ostaju iste, početkom maja nas čeka prvi miting Dijamantske lige. Najveći cilj mi je Tokio, to će biti moje poslednje Olimpijske igre i želim da budu najbolje do sada“, zaključila je Španovićeva.