Srpski juniori i juniorke oborili čak osam državnih rekorda

Atletika 30. jan 202316:55
Maša Rajić i Saima Murić
Srpski atletski savez

Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za juniore i juniorke u atletskoj dvorani na Banjici, a postavljeno je čak osam nacionalnih rekorda.

Prvog dana takmičenja Maša Rajić (Požarevac) je istrčala fantastičan rezultat u trci na 1500 metara – 4:25,19 minuta, što je ujedno novi državni rekord za mlađe juniorke. Ono što je zanimljivo jeste da je samo dva dana ranije Saima Murić (Novi Pazar) postavila rekord za mlađe juniorke (4:27,59), koji je Maša uspela da nadmaši. Nema sumnje da nas očekuje veliki rivalitet između ove dve devojke u nastavku sezone.

U istoj disciplini, samo u muškoj konkurenciji, rekord je postavio Aldin Ćatović (Novi Pazar), rezultatom 3:56,76. Aldin je sutradan, drugog dana takmičenja, oborio rekord i na 800 metara sa 1:55,51.

Najbrža mlađa juniorka, Tamara Radojičić (Vojvodina NS) postavila je novi rekord Srbije na 60 metara, koji sada iznosi 7.59 sekundi.

Strahinja Radaković, takođe član novosadske Vojvodine, nadmašio je sebe u trci na 60 m prepone rezultatom 7,59 sekundi, čime je oborio rekord za starije juniore.

Drugog dana takmičenja, postavljena su tri najbolja rezultata u konkurenciji starijih pionira i pionirki.

Sergej Kostić (HMK) je trku na 3000 metara istrčao za 9:07,85 minuta.

Milica Glogovac (Crvena zvezda) je pobedila u višeboju i postavila novi najbolji rezultat, koji sada iznosi 3441 bod, kao i Strahinja Zdravković (Mladost Zemun) u muškoj konkurenciji sa 3503 boda.

„Raduju me rezultati sa državnog prvenstva za juniore i juniorke. Puno naših juniora i juniorki je uspelo da bude bolje od nacionalnih i ličnih rekorda, rezultatski progres je izuzetno vidljiv i to nam pokazuje da smo na dobrom putu. Neki su već zabeležili i nastupe za seniorsku reprezentaciju Srbije. Sigurno da im je to dalo vetar u leđa i dodatni motiv da budu još bolji. Sledi nam i seniorski Balkanski šampionat u dvorani, u Istanbulu 11. februara, a 15. februara je na programu miting u Beogradu, koji će biti uvod u nacionalni seniorski šampionat. Glavno takmičenje je Evropsko prvenstvo u dvorani u Istanbulu, početkom marta, gde očekujem da budemo što brojniji i uspešniji“, rekao je savezni selektor Edin Zuković.

Komentari

Vaš komentar