Hansen: Arena je najlepše borilište koje sam video

Podeli:
Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

Predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen ocenio je da je Beograd spreman za Evropsko dvoransko prvenstvo u da je Beogradska srena najlepše atletsko borilište koje je video.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde, Beograd i Atletski savez Srbije su obavili fantastičan posao. Od 1998. sam bio na mnogo takmičenja, ali ovo je najlepša arena za dvoransko Prvenstvo koju sam ikada video. Videćemo sutra koliko je staza brza i da li je dobra kao što izgleda“, rekao je Hansen na konferenciji za štampu organizovanoj u Skupštini grada Beograda pred početak Evropskog dvoranskog prvenstva.

Nemoguće je prethodnih meseci izbeći pitanja o dopingu u atletici pa se tako nametnulo i pitanje Hensenovog komentara na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da Rusija nikada nije podržavala doping u sportu.

„To je teško pitanje. Ja sam i član izvršnog odbora Međunarodne atletske federacije koja je i suspendovala Rusiju. Vidi se napredak Rusije i moram reći da želim ruske takmičare da vidim ponovo na atletskim borilištima. Nadam se da će se to uskoro i dogoditi“, prokomentarisao je Hensen.

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović naveo je da je predstojeće atletsko takmičenje najkomplikovaniji tehnološko-građevinski projekat obavljen u Areni.

„Kada sam pre tri godine rekao Hensenu da će prvenstvo biti najbolje organizovano svi su me sumnjičavo gledali, a sada smo razbili sve sumnje. Tu će biti više od 800 atletičara, 2.500 ljudi u njihovoj pratnji, 450 volontera, 300 radnika obezbeđenja i 650 akreditovanih medija. Neke tehnologije će prvi put biti korištene u Beogradu“, najavio je Jevrosimović koji je potvrdio da Savez ima punu podršku zvaničnika da se kandiduje za Svetsko dvoransko prventvo 2020. godine.