Žunić: Prvi put sam osećao tremu

Vesti atletika 4. mar 201713:53 > 13:54
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić rekao je da je prezadovoljan plasmanom u finale Evropskog dvoranskog prvenstva u „Kombank areni“, ali da je osećao tremu.

Žunić je u kvalifikacijama bacio hitac od 20,52 i kao petoplasirani se plasirao u finale. Najbolji rezultat imao je David Štorl, od 21,16.

Prvi put sam osećao tremu, stvarno mi nije bilo svejedno! Bilo je odlično, sve je išlo po planu. Ove godine još nisam bacio u prvom hicu 20,52, u životnoj sam formi, spreman na lični rekord. I ostali su spremni, nisam to očekivao, baš su se svi razbacali. Statistički, ovo je najjače dvoransko prvenstvo Evrope u istoriji, što se tiče kvalifikacija, baš je ludnica“, istakao je Žunić.

Finale u bacanju kugle na programu je od 19.20, a Žunić još ne zna kakav će mu biti plan do borbe za medalje.

Ne znam šta ću sada do finala, hoću spavati ili ne. Moj režim se u poslednje vreme skroz prominio. Stvarno mi je teško da odlučim, na primjer u Riju sam napravio grešku što sam spavao između kvalifikacija i finala, probudio sam se sav nikakav. Pre dve godine u Cirihu sam spavao, pa sam uveče bio odličan u finalu. Zaista ne znam… Mislim da mi je bolje da ostanem budan, napravi hladnu kupku i veselim se finalu“, naglasio je Žunić.