Shipers optimistična pred London nakon kiksa u Riju

Vesti atletika 26. jul 201715:18 > 15:24
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Dafne Shipers nije uspela da ostvari očekivanja na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama, ali holandska kraljica sprinta kaže da mnogo opuštenije dočekuje Svetsko prvenstvo u Londonu ove sezone.

Holanđanka je očekivala da u obe sprinterske discipline u Riju osvoji najsjajniju medalju, ali je uspela da osvoji „samo“ srebro na 200 metara, dok je na dvostruko kraćoj deonici bila tek peta.

Kada se osvrnem sve mi to deluje kao haos. Svi su želeli nešto od mene. Cele te godine je bilo mnogo pregovora sa sponzorima i medijima. Sve mi je to bilo novo. Ali sada nedeljama nisam imala takva opterećenja i osećam se mnogo opuštenije, što mi je zaista trebalo„, rekla je 25-godišnja atletičarka.

Shipers ima i novog trenera, Amerikanku Ranu Rider koja je stavila manji akcenat na Dijamantsku ligu, a veći na Svetsko prvenstvo, gde je Holanđanka ponovo najavila borbu za medalje i na 100 i na 200 metara.

Ako ne veruješ da možeš da pobediš onda nema svrhe ni da izlaziš na start trke. Ali, potrebno je da budeš i realan. Potrudiću se da istrčim najbolje što mogu, a koliko je to videće se u Londonu„, zaključila je Shipers.