Salaški i Simovićeva spremne za lične rekorde na SP

Vesti atletika 28. jul 201711:49 > 11:50
Podeli:
Atletski savez Srbije

Srpske atletičarke Tamara Salaški i Teodora Simović završavaju sa pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Londonu.

Obe reprezentativke na staze će treći dan takmičenja, pa će Salaški ukvalifikacijama za 400 metara trčati od 12.55, dok će Teodora Simović maratonsku trku početi u 15 časova.

Salaški je normu ispunila prethodnog vikenda na Mitingu u Kragujevcu, koji je ujedno bio i poslednji dan za ispunjenje norme. Ona je trku istrčala za 51.98.

“Nigde nisam bila na pripremama jer sam putovala po Evropi i trčala Mitinge. S obzirom na to da sam pre nekoliko dana ispunila normu, forma je u uzlaznoj putanji, pa se nadam dobroj trci u kvalifikacijama u Londonu. Za mene je ogroman uspeh samo učešće na Svetskom prvenstvu, ali naravno želim da istrčim što bolju trku u kvalifikacijama pa ćemo videti da li će to biti dovoljno za prolazak u polufinale”, rekla je Salaški.

S druge strane, Simovićeva je mesto među najboljim maratonkama sveta obezbedila na Beogradskom maratonu 22. aprila. 

“Nalazim se na pripremama na Kopaoniku, zajedno sa Amelom Terzić. Za sada je sve u najboljem redu i još sam u fazi priprema. Moja očekivanja za Svetsko prvenstvo su skromna, bila bih zadovoljna novim ličnim rekordom”, rekla je Simovićeva.

Svetsko prvenstvo u Londonu na programu je od 4. do 13. avgusta.