Amela Terzić bez polufinala

Vesti atletika 4. avg 201722:28 > 22:33
Podeli:
Joosep Martinson/Bongarts/Getty Images

Srpska atletičarka Amela Terzić nije uspela da se plasira u polufinale trke na 1,500 metara na Svetskom prventstvu u atletici koje se održava u Londonu.

Rekordan broj učesnika na Svetskom prvenstvu u Londonu, čak preko 2000 atletičara nadmetaće se u Olimpijskom parku Kraljice Elizabete tokom deset dana takmičenja. Za šampionat sveta prodato je oko 700.000 karata, a večeras na otvaranju, stadion je već bio pun ljubitelja kraljice sportova.

Pravi atletski spektakl na kom učestvuje osam naših predstavnika. Prva na stazu izašla je Amela Terzić, koja nije uspela da izbori svoje mesto u polufinalu sveta.

Ona je trčala u prvoj kvalifikacionoj grupi, od ukupno tri, i zauzela 12. mesto rezultatom 4:08,55. Dalji prolazak obezbedilo je prvih šest takmičarki iz svake grupe i šest najbržih po rezultatu.

https://twitter.com/Robertdreco/status/893561931499528192

Bila sam zatvorena tokom cele trke i nisam uspela ni u jednom trenutku da se oslobodim. Što se tiče rezultata, dala sam svoj maksimum u ovom trenutku i ne mogu reći da nisam zadovoljna. Trka je zaista bila jako brza, sve takmičarke u grupi su imale bolji rezultat od mene, nažalost nisam uspela ni jednu od njih da pobedim“, rekla je Terzićeva.

Kvalifikacije u skoku udalj, gde skače naš Lazar Anić i dalje su u toku.