SP: Marija Vuković daleko od finala

Vesti atletika 10. avg 201721:43 > 21:45
Podeli:
Paul Gilham, Getty Images Sport

Delovala je hrabro. Delovala je samouvereno, ali Marija Vuković ipak nije uspela da ostvari san i plasira se u finale Svetskog prvenstva u disciplini skok u vis.

Podsećanja radi, Marija Vuković je bila jedini predstavnik Crne Gore na smotri najboljih atletičara planete, a u London je stigla na osnovu specijalne pozivnice. 

Vukovićeva je u kvalifikacijama zauzela deseto mesto u grupi A, nakon što je tri puta rušila lestvicu na 189 santimetara. Pre toga, Marija je krenula dobro. Iz prvog pokušaja je preskočila 180, pa 185 santimetara, ali 189 je bila nepremostiva visina za devojku iz Crne Gore.

Podsećanja radi, najbolji rezultat ove sezone Marije Vuković je 191 santimetar, a najbolji rezultat u karijeri je ostvarila jula prošle godine na mitingu u Beranama kada je letela preko 195 santimetara.

Norma za plasman u veliko finale koje je na programu u nedelju sa početkom u 20 časova i 10 minuta je bila 194 santimetra.

U finalu će se za pobedničko postolje boriti 12 atletičarki, a njih 20 je uspelo da preskoči 189 santimetara, pa je za Mariju Vuković šampionat planete završen.