"Bolta povredila magija televizije"

Vesti atletika 13. avg 20178:06 > 8:06
Podeli:
Michael Steele, Getty Images

Jamajčanski sprinter Johan Blejk izjavio je da se njegov zemljak Jusein Bolt povredio u trci 4x100 metara, pošto su ih organizatori primorali da predugo čekaju početak takmičenja. Sličnog mišljenja i Amerikanac Džastin Getlin.

Gromovnik sa Jamajke je finale štafete 4×100 metara, svoje poslednje trke, završio povređen, zbog grča u mišićima.

„Početak je kasnio 10 minuta, a držali su nas pre toga punih 40. To je ludo. Predugo su nas ostavili na čekanju“, kazao je Blejk i dodao:

„Pre naše trke smo čekali 40 minuta i dve ceremonije dodele medalja. Pokušavali smo da se zagrejemo, ali bismo onda ponovo čekali, i tako sve ukrug. Bolno je videti pravu legendu, istinskog šampiona da se muči tako“.

Tako je Bolt, koji je završio karijeru sa 11 naslova svetskog šampiona, poslednje planetarno prvenstvo završio bez zlatne medalje, pošto je u trci na 100 metara osvojio bronzu, iza Amerikanaca Džastina Getlina i Kristijana Kolemana.

„Žao mi je što se povredio, ali je i dalje najbolji na svetu. Ovo je vreme oproštaja i već sam emotivna. U zoni za zagrevanje odali smo jedan drugome poštovanje. On je veliki sportista“, kazao je Getlin, koji sa američkom štafetom osvojio srebro.

Na pitanje je li predugo čekanje na početak trke moglo da doprinese Boltovoj povredi, Amerikanac je odgovorio:

„To je magija televizije, svi moraju da budu spremni na vreme kako bi sve za gledaoce sve odigralo na vreme. Iskreno mislim da smo bili predugo na stadionu bez odeće. I ja sam izgubio toplotu tela. Verujem da je to doprinelo i Boltovoj povredi. Znajući kako se on takmiči, da je uvek spreman i vodi računa, čudno je videti ga povređenog na takmičenju“.