Beograd dobio novu trkačku zajednicu

Vesti atletika 12. sep. 201722:08 > 22:11
Podeli:
Adidas Runners Belgrade

Od proteklog vikenda Beograd je deo društva najvećih svetskih metropola, jer je osnovana Adidas runners zajednica (AR), popularni sportski klub koji okuplja ljude širom meridijana.

Time se prestonica Srbije pridružila Londonu, Berlinu, Parizu, Tokiju i drugim velikim gradovima koji su već deo tog globalnog trkačkog pokreta. Tim povodom, organizovan je spektakularan događaj na stadionu „Tašmajdan“, gde se okupilo više od 200 ljubitelja trčanja i proslavilo taj trenutak spojivši tri stvari koje najviše vole – trčanje, druženje i zabavu.

Tročasovnoj proslavi trčanja i osnivanja AR Beograd, prisustvovao je i veliki broj medija i poznatih ličnosti, među kojima su bili i odbojkaški reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević i košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić.

Kroz povezivanje različitih ljudi sličnih ciljeva, Adidas runners donosi jedno sasvim novo iskustvo ljubiteljima trčanja. Taj pokret ujedinjuje sve one koji žele više od treninga, više od trčanja, više od običnog sportskog kluba. One koji žele zabavu, ali na ozbiljniji način.

Adidas Runners Belgrade

Mi smo zajednica, prijatelji, porodica i trkači. Sa ponosom mogu da kažem da smo mi prvi članovi Adidas runners pokreta u Srbiji. Za nas ovo nije još jedan vid rekreacije, već istinska filozofija života. Želimo da među naše članove primimo sve istomišljenike i apsolutno je nebitno da li neko iza sebe ima pet, šest maratona ili je na samom početku. Važno je da nas spaja isti cilj, a to je želja da budemo najbolja verzija sebe“, istakao je Marko Tomić, kapiten tima i dodao, „Treninzi i radionice su besplatni i biće realizovani uz nadzor profesionalnih i stručnih trenera, a kroz pažljivo osmišljeni program svako će imati priliku da ostvari svoje trkačke ambicije“.

Osim što će se treninzi održavati na zanimljivim lokacijama, dinamičnost celom projektu daće i različiti sadržaji koje je pažljivo osmislio tim stručnjaka trenera. Kako bi se adekvatno uklopio u tim svakom članu će se pristupiti individualno u skladu sa trenutnom fizičkom spremnošću, a na raspolaganju će imati i profesionalne savete o zdravlju.

Kakav god tip trčanja da voliš, naš tim će biti spreman da ti pomogne i da ove trenutke učini još kvalitetnijim i zabavnijim. Ono što nas čini posebnim su česta druženja, ispunjena dobrom muzikom, zabavom i različitim sadržajima koje ćemo organizovati. Ono što čemu se najviše radujemo su putovanja na maratone širom sveta i povezivanje sa ostalim AR zajednicama. Naravno, najbolji i najuporniji moći će da osvoje i zanimljive nagrade“, najavio je jedan od trenera Nikola Miljković.