POKCG: Pripreme za Berlin, ciljevi su finala i medalje

Podeli:
POKCG

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za novu sezonu u kojoj će joj najznačajnije tamičenje biti Evropsko prvenstvo u Berlinu. Šampionat je na programu od 20. do 26. avgusta.

Trener Veljko Čegar naglasio je da crnogorski atletičari u Berlinu imaju obavezu da brane tri medalje osvojene na šampionatu Evrope u italijanskom Grosetu.

Pre dve godine Radmilo Baranin je osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja i srebrnu u bacanju kugle, dok je Marijana Goranović bila srebrna u bacanju kugle.

“U Berlin sigurno idu Radmilo Baranin u bacanju koplja i kugle, Danilo Gojković u bacanju koplja, Mirnes Ramović u bacanju diska i kugle, Miloš Ranitović u skoku udalj i Marijana Goranovic u bacanju diska i kugle”, rekao je Čegar i nastavio:

“Očekuje nas šest meseci napornog rada koji ćemo obaviti u Resursnom centru u Podgorici, a pored medalja kojima se nadamo veliki motiv za rad će biti uspesi koje smo ostvarili prošle godine na Svetskom prvenstvu kada smo ostali bez medalje, ali smo imali učesnike u nekoliko finala. Naravno da je primarni cilj ostao isti, a to je što više atletičara na Paraolimpijskim igrama u Japanu.”

Selektor Igor Tomić kazao je da ga raduje što će u Berlinu, uz već dokazane atletičare, debitovati i nekoliko mladih sportista.

“Ovo je trinaesta godina od kada sam sa reprezentacijom koja je najtrofejnija u našem paraolimpijskom sportu. Trenerska imena Veljka Čegara i Gorana Obradovića su poseban kvalitet tog tima i pokreta uopšte. Uspeli smo pred kraj prošle godine da unapredimo i adaptiramo novi kompleks bacališta u našoj drugoj kući, Resursnom centru Podgorica čime ćemo znatno unaprediti trenažni proces”, rekao je Tomić i dodao:

“Cilj na Evropskom prvenstvu su medalje, a dugoročni cilj je što veći broj učesnika na Paraolimpijskim igrama u Japanu”.

Treba naglasiti da je pomoć paraolimpijcima iz Crne Gore pružio i Goran Obradović trener Ivane Španović.