Đurović za SK: Ponosan i srećan idem u Berlin

Podeli:
Privatna arhiva

Tomaš Đurović je nedavno u razgovoru za Sport Klub, otkrio da je počeo da radi sa hrvatskim trenerom Ivicom Jakeljićem. Javio se sa priprema u Dohi i rekao da je povreda prošlost, da i dalje sanja Olimpijske igre iako je norma 20,50, ali da je primarni cilj norma za Evropsko prvenstvu u Berlinu.

Nekoliko meseci kasnije, Tomaš se vratio u Crnu Goru i već na prvom takmičenju, mitingu u Baru, ostvario primarni cilj. Đurović je bacio kuglu 19,93 centimetra, oborio je državni rekord i overio vizu za Berlin, koji će biti domaćin najboljih atletičara Evrope.

Prezadovoljan sam. Primarni cilj je ostvaren. Saradnja sa trenerom Ivicom Jakeljićem se pokazala uspešnom, donela je željeni rezultat. Rekao sam da san nije promenjen. I dalje sanjam Olimpijske igre. Ali, prošli put kada smo pričali sam rekao da sam svestan da moram da idem korak po korak. Prvi korak je bila norma za Evropsko prvenstvo. Ostvaren je, a državni rekord je nešto što me čini dodatno ponosnim i srećnim”, rekao je Tomaš Đurović za Sport Klub i nastavio, “Vremena za slavlje nema. Nastavljamo sa radom. Pripreme ćemo nastaviti u Splitu, a što se Evropskog prvenstva u Berlinu tiče nadam se i verujem da će stizati lepe vesti i sa smotre najboljih atletičara Starog kontinenta”.

Prošlu godinu Đurović je završio takmičenjem na Univerzijadi u Tajpeju. Otišao je sa željom da osvoji medalju, stigao je do finala, a na kraju je morao da se zadovolji 10. mestom. 

U mlađim kategorijama, Tomaš je bio treći na Balkanu u juniorskoj konkurenciji, bio je učesnik Evropskog i Svetskog šampionata, a kao senior je stigao do četvrtog mesta na Balkanskom šampionatu u dvorani, trećeg mesta i bronzane medalje na Mediteranskim igrama, srebrne medalje na Igrama malih zemalja u San Marinu. 

Državni je rekorder Crne Gore sa 19,93 metara. Na prvi pogled, 20,50 izgleda nedostižno, ali Tomaš Đurović je pokazao da napreduje iz dana u dan. Prilika da napravi korak dalje je Evropsko prvenstvo u Berlinu.