Preko 300 predškolaca na Mini atletskom mitingu

Vesti atletika 17. maj 201821:35 > 21:42
Podeli:
SARS

Četvrti SARS Mini atletski miting predškolaca, u organizaciji Saveza za predškolski sport Srbije, održan je u Dečjem kulturnom centru Majdan.

Na mitingu je učestvovalo preko 300 dece predškolskog uzrasta koji su se takmičili u tri atletske discipline koje su bile prilagođene njihovom uzrastu i mogućnostima – skok u dalj iz mesta, štafetno trčanje i bacanje koplja – rakete.

Sva deca su dobila diplome i sponzorske Čunga Lunga paketiće za učešće i uloženi trud jer takmičarski rezultat nije bio u prvom planu već da se svako dete oseti pobednikom jer je dalo svoj maksimum za svoju ekipu.

Kroz ovu manifestaciju se predškolci uče i fer-pleju, poštovanju pravila i protivnika i pripremaju za buduće pobede i poraze u sportu i životu.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom GO Savski venac i uz podršku PU Savski venac. Otvorio ga je predsednik Skupštine Opštine Savski venac Nemanja Berić, a mlade sportiste su pozdravili predsednik Saveza Goran Vještica, sportski direktor Saveza Goran Perić i direktorka Predškolske ustanove „Savski venac“ Gordana Petrović.

Zajednički cilj Saveza, Opštine i Predškolske ustanove je da se deca upoznaju sa sportom i vežbanjem uopšte, a zatim i da im se predstavi atletika kao osnovni i bazični sport iz kojeg kasnije lako mogu preći u neke druge sportske grane. Takođe, od velike je važnosti i značaja za društvo uključivanje što većeg broja dece predškolskog uzrasta u sportske aktivnosti.

SARS