Perkovićeva: Bila sam baš ljuta

Vesti atletika 31. maj 201823:15 > 23:18
Paolo Bruno/Getty Images

Hrvatska atletičarka Sandra Perković rekla je posle trijumfa na mitingu Dijamantske lige u Rimu da je išla na sve ili ništa pre postavljanja rekorda na Olimpijskom stadionu.

adidas Solarboost – sponzor vesti Dijamantske lige

Perkovićeva je u ’večnom gradu’ ostvarila 40. pobedu u bacanju diska u Dijamantskoj ligi, a ujedno je kompletirala het-trik u Rimu.

Na putu do trijumfa, Sandra je postavila novi rekord mitinga koji sada iznosi 68,93 metara, ispred Kubanki Jaime Peres i Denije Kabaljero. Perkovićeva je bila daleko od svog najboljeg rezultata sezone, koji iznosi 71,38 metar, ali je to bilo dovoljno za trijumf sa više od dva metra razlike.

Serije su bile izuzetno teške za mene. Imala sam probleme, bacala sam oko 65 metara i bila sam baš ljuta. Pomislila sam da je vreme sada ili nikada da pokušam da oborim rekord mitinga. Imala sam probleme sa povredom ove sezone, tako da mi je važno da pobeđujem, a u Rimu se osećam kao kod kuće“, naglasila je Perkovićeva.

Perkovićeva, koja je u prethodnih šest godina bila nezaustavljiva u Dijamantskoj ligi, a za jubilarnu, 40. pobedu rekla je:

Ponosna sam što sam najuspešnija sportistkinja u istoriji Dijamantske lige“.

Dijamantska liga se nastavlja naredne srede u Oslu, a elitno takmičenje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.