MI: Amela Terzić sedma, Srbija na koti 31

Vesti atletika 30. jun 201820:51 > 20:52
Senko Župljanin

Završen je još jedan buran dan za tim Srbije na Mediteranskim igrama. Tačku je stavila Amela Terzić koja je u peklenoj konkurenciji finala trke na 1.500 metara osvojila sedmo mesto.

Srbija uoči poslednjeg dana ima 31 medalju (11 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih). Pored toga ne treba zaboraviti da vaterpolisti već imaju medalju u rukama, a u nedelju sa početkom od 14 časova i 20 minuta igraju sa Grčkom, pa ostaje da se vidi da li će na Evropsko prvenstvo u Barselonu krenuti sa zlatnim ili srebrnim odličjem.

Iako u Taragonu nije otišla najjača tekvondo postava sa kojima Srbija raspolaže, medalje nisu izostale. Tekvondo turnir završen je na najlepši mogući način osvajanjem zlatne medalje u režiji Ane Bajić u kategoriji do 67 kilograma.

Tekvondo tim Srbije je u Taragoni osvojio tri medalje. Pored zlatnog odličja do kojeg je stigla Ana Bajić, bronzane medalje su osvojili Miloš Gladović u kategoriji do 58 kilograma i Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma.

Ana Bajić je na putu ka tronu redom rušila, Lauru Đakomini iz Italije, Nafai Kus iz Turske, a u velikom finalu pobedila je Mari Paul Ble sa 5:1.

Prepodne je srebrnu medalju u veslanju osvojio Marko Marjanović. U nedelju je poslednji dan na Mediteranskim igrama a Srbija zaista može da bude ponosna na ostvarene rezultate. Ostaje da se vidi koje će mesto zauzeti u generalnom plasmanu sa 32 osvojene medelje.