Ivana Španović zove na "Serbia Marathon Series“

Vesti atletika 19. jul 201819:42 > 19:53
Podeli:
Patrick Smith, Getty Images

U okviru "Serbia Marathon Series“ kampanje, koja je zvanično počela u četvrtak, planirane su tri trke, koje će se trčati na Novom Beogradu, a cilj će biti u Štark Areni gde će trkače dočekati više hiljada gledalaca. Zaštitno lice ovog atletskog događaja je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

Rane prijave za prvu trku otvorene su 19. jula, a cena trkačkog paketa osmišljenog prema potrebama trkača, iznosi 1500 dinara. Trkači koji se budu prijavili u prvih sedam dana, zaključno sa 26. julom moći će da biraju sami svoj trkački broj.

“Predviđamo od sedam do 10.000 učesnika već na prvoj trci zakazanoj za 4. novembar ove godine. Biće primenjeni svi svetski standardi, sertifikovana staza i pet zvezdica EA koje garantuju najviši nivo organizacije. Trkačima obećavamo osim najviših standarda i zabavu na startu, stazi i cilju, te kvalitetne okrepe duž staze. Učesnički paket osmišljen od trkača za trkača sa najkvalitetnijim DriFit majcama, finišerskim medaljama, zabavom duž staze kao i poseban spektakl na cilju u Štark Areni. Očekujemo više hiljada navijača, sa vizuelnim i audio efektima, kao i mnogim drugim zabavnim sadržajima. Želimo da napravimo na cilju u Areni festivalsku atmosferu i neviđeno druženje za trkače”, izjavio je Darko Savić, savetnik i član organizacionog odbora Serbia Maratona.

Zaštitno lice Serbia Marathon Series, evropska i svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović pozvala je sve građane Srbije da 4. novembra zajedno istrče jednu od distanci prve Serbia Marathon Run trke.

“Kao profesionalni sportista svesna sam da dobre pripreme, organizovan tim i jasni ciljevi čine 90% posla. Drago mi je da se ASS, iza koga stoje organizacije više ozbiljnih atletskih događaja uključio u organizaciju ovog profesionalnog i rekreativnog trkačkog hepeninga. Jako sam ponosna da sam pozvana da i ja pomognem promociji Serbia Marathon Run-a. Pozivam sve građane Beograda i Srbije da 4. novembra zajedno istrčimo jednu od distanci prvog Serbia Marathon Run-a. Nije važno koliko, važno je da trčimo”, rekla je Španovićeva

Na događaju 4. novembra u “Štark Areni” priprema se takođe i promocija atletike za najmlađe pod nazivom „Atletski izazov“. Aktivnost je namenjena za sve klince i klinceze od 4 do 8 godina koji žele da se oprobaju u mnogim atletskim, trkačkim i netrkačkim disciplinama.

Pripreme događaja traju već nekoliko meseci, a kako bi sve prošlo u najboljem redu za trkače i ostale učesnike bitna je detaljno planirana organizacija i profesionalci koji imaju iskustva u organizaciji vrhunskih događaja ovog tipa.

“Serbia Marathon Series” čine tri trke:

Serbia Run 10k/5k (datum trke 04.11.2018. godine)

Serbia Run 10k/5k (datum trke 30.03.2019. godine)

Serbia Marathon 42k/10k/5k (datum trke 03.11.2019. godine).