EP: Ranitović osvojio sedmo mesto

Vesti atletika 20. avg. 201820:53 > 20:55
Podeli:
POKCG

Paraolimpijac Miloš Ranitović ostvario je sjajan rezultat na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Berlinu. Ranitović je u skoku u dalj osvojio sedmo mesto.

Sjajni atletičar iz Crne Gore koji je dugi niz godina bio u svetskom vrhu u skoku u vis, promenio je disciplinu, jer je skok u vis izbrisan sa liste sportova na Paraolimpijskim igrama.

Da situacija po Ranitovića bude još teža, samo dan uoči početka Evropskog šampionata promenjena mu je kategorija u kojoj se takmiči. Prebačen je u mnogo težu, a samim tim i jaču konkurenciju, ali je sa skokom od 6,04 metra ostvario očekivanja i osvojio sjajno sedmo mesto.

Pružio sam maksimum. Zadovoljan sam sto  sam uspio da uđem u finale, što sam uspeo da se probijem među osam najboljih i izborim dodatna tri skoka. Ostaje žal što sam dan pred takmičenje prebačen u drugu klasu i što sam morao da se takmičim pet dana ranije u novoj konkurenciji. Nisam imao vremena da se pripremim, aklimatizujem, naviknem na stazu. Samim tim, mogu i te kako da budem zadovoljan”, rekao je Miloš Ranitović.

Prvo mesto i zlatnu medalju je osvojio Španac Ivan Cano Blanko sa 6,77 metara, drugo mesto i srebrna medalja su pripali Britancu Skineru Zaku sa 6,72 metra, dok je treće mesto i bronzano odličje osvojio Bugarin Radoslav Zlatanov  sa 6,62 metra.

Crna Gora u utorak neće imati takmičara na borilištu, a dan kasnije na teren, odnosno bacailšte, izaći Radmilo Baranin i Danilo Gojković u bacanju koplja. Baranin slovi za jednog od favorita, a podsećanja radi na prošlom Evropskom šampionatu u italijanskom Grosetu je osvojio zlato u bacanju koplja i srebro u bacanju kugle. Crna Gora se iz Italije vratila sa tri medalje, jer je i Marijana Goranović osvojila srebro u bacanju kugle.

Radmilo Baranin i Marijana Goranović su i u Berlinu najveći aduti Crne Gore kada je reč o osvajanju medalja.