Crna Gora sačuvala dva mesta za POI

Podeli:
POKCG

Paraolimpijci iz Crne Gore, vraćaju se zadovoljni sa atletskog mitinga u italijanskom Grosetu, jer su za sada uspeli da sačuvaju dva slota, odnosna dva mesta na Paraolimpijskim igrama u Japanu.

Poslednjeg takmičarskog dana na Grand pri mitingu u Grosetu, Maja Rajković je u bacanju kugle iz stolice spojenih kategorija F54-57 hicem u prvoj seriji od 4,60 metra ispunila još jedan minimalni kvalifikacioni standard za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Mirnes Ramovic sa 26,84 metara i Nikola Nikolić sa 26,51 metara su bili ispod mogućnosti u bacanju diska kategorije osoba sa smetnjama vida F11-13 zauzevši sedmo, odnosno osmo mesto. Danilo Gojkovic je koplje u kategoriji F34 bacio, za njega , skromnih 17,83 metara.

Ispunili smo smo zacrtano na veoma jakom mitingu u Grosetu.Troje naših atletičara je uspešno proslo obavezne klasifikacione preglede. Rezultatski sam posebno zadovoljan sjajnim izdanjem Maje Rajković u bacanju koplja kao i dobrim nastupom Miloša Spaića u bacanju kugle. Na prethodnim sankcionisanim mitinzima u Splitu i Grosetu pet naših atletičara je arhiviralo osam minimalnih kvalifikacionih normi za Tokio, što nam garantuje da ćemo na Paraolimpijskim igrama u atletici imati minimum jednog predstavnika u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji.” rekao je Veljko Čegar trener atletičara iz Crne Gore.

Atletičari su svoj deo posla odradili na izuzetno visokom nivou. Sada se samo čeka da iz Paraolimpijskog komiteta stigne i zvanična potvrda, odnosno da stignu dve pozivnice za Paraolimpijske igre u Japanu. Treba naglasiti da se pored atletičara, jako blizu cilja, a to je plasman na Igre u Tokiju, nalaze plivač Ilija Tadić i stonoteniser Filip Radović.