Furtula osvojio zlato u Italiji, Katar sve bliži

Vesti atletika 11. jul. 201913:23 > 13:26
Podeli:
ASCG

Crnogorski reprentativac i rekorder u bacanju diska Danijel Furtula pobedio je na Međunarodnom atletskom mitingu u italijanskom gradu Liganu u bacanju diska sa 63,11 metara.

Na takmičenju je nastupilo preko 300 takmičara iz preko 35 država sveta. Danijel nastoji da ostvari normu za Svetsko prvestvo u Kataru koje se održava krajem septembra i koja iznosi 65 metara. Na planetarnoj smotri će učestvovati 32 bacača diska.

Furtula za sada nema normu, ali kada bi se sada podvlačila crta, Crnogorac bi sa rezultatom 64,15 koji je ostvario na Igrama malih zemalja kada je osvojio zlatnu medalju bio učesnik Svetskog šampionata.

“Osvojio sam prvo mesto sa rezultatom 63,11 metara u otežanim uslovima za takmičenje zbog velike kiše koja je padala sve vreme. Rezultat je izuzetno dobar jer je postignut iz punog treninga, što svakako ohrabruje i daje mi za pravo da verujem da ću izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru koje je na program krajem septembra. Sada me očekuje miting u Novom Mestu 24. jula i šampionat Crne Gore koji se održava u Danilovgradu 27. i 28. jula. Sve su to prilike da bacim do 65 metara. Znam da bih sada bio učesnik Svetskog šampionata kada bi se podvukla crta, ali želim da na planetarnu smotru odem sa normom. Imam u rukama 65 metara i nije pitanje da li ću, nego kada uspeti da ostvarim normu za Dohu”, naglasio je za Sport Klub Danijel Furtula.