Rudiša nepovređen u teškoj saobraćajnoj nesreći

Vesti atletika 26. avg. 201913:14 > 13:18
Podeli:
Paul Gilham/Getty Images

Dvostruki olimpijski šampion na 800 metara Dejvid Rudiša objavio je da je preživeo tešku saobraćajnu nesreću u rodnoj Keniji i zahvalio se Bogu što mu je „pružio dar života“.

Svetski rekorder je vozio svoj kombi na auto-putu od Najrobija do Kisumua kada mu je pukla guma i udario je pravo u autobus. Rudiša je prebačen u bolnicu zbog lakših povreda mekog tkiva, a policija je potvrdila da niko nije poginuo u nesreći.

Dobro sam, bez ikakvih povreda. Hvala svima na molitvama“, objavio je Rudiša.

Do nesreće je došlo u subotu oko 22.30 po lokalnom vremenu, kada je dvostruki svetski šampion putovao u Kilgoris, na zapadu Kenije, gde živi.

Rudiša je prebačen u bolnicu u Keroki, gde su doktori ustanovili da nije pretrpeo nikakve prelome i otpušten je kući da se odmori“, rekao je šef policije Volter Abondo.


Rudiša se nije takmičio od mitinga Dijamantske lige u Šangaju u maju 2017. godine zbog hroničnih problema sa leđima i kolena, ali je započeo treninge za odbranu titule na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine. Kenijac je dobio specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo u Dohi, koje počinje krajem septembra, a očekuje se da neće učestvovati na nacionalnim kvalifikacijama u Najrobiju za dve nedelje.