Dva srebra i bronza za Crnu Goru u Bugarskoj

Vesti atletika 3. sep 201923:47 > 23:50
Podeli:
ASCG

Kristina Rakočević, izuzetno talentovana devojka iz Crne Gore, osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom šampionatu u Bugarskoj. Isto odličje je osvojio i Danijel Furtula, dok je Marija Vuković stigla do bronzane medalje.

Svojevremeno juniorska šampionka planete, uspela je u veoma jakoj konkurenciji kada je bacanje diska u pitanju da ostvari rezultat od 52.83 metra, da stigne do pobedničkog postolja i srebrne medalje. Tokom leta, Kristina Rakočević je osvojila dve medalje (zlato i bronzu) na Igrama malih zemalja, dok je na Evropskom prvenstvo za atletičare do 23 godine u Švedskoj stigla do finala i šestog mesta.

Kristina je prošle godine debitovala u seniorskoj konkurenciji, trenutno se privikava na novu konkurenciju i novi sistem rada, a sve je podređeno ostvarivanju ciljeva u budućnosti. Rakočevićeva će pokušati da stigne do Olimpijskih igara u Japanu. Norma koju treba da ispuni Kristina Rakočević je 63 metra, ali odmah treba naglasiti da pritiska nema, jer je devojka iz Mojkovca tek ušla u seniorku konkurenciju, pa je po mišljenju stručnjaka, realnije da se nada plasmanu na Igre u Parizu.

Pored Kristine Rakočević, prvog dana šampionata Balkana ugled Crne Gore su branili Tomas Đurović u bacanju kugle i Ljiljana Matović u troskoku. Tomas Đurovic je u bacanju kugle osvojio je sedmo mesto sa 18.71, dok je Ljiljana Matović u troskoku takođe bila sedma sa 12.58 metara.

Drugog dana, Danijel Furtula je osvojio  drugo mesto u bacanju diska sa rezultatom od 62.93.
Marija Vuković je u skoku u vis osvojila bronzanu medalju sa preskočenih 180 centimetara.

Kristina Rakočevic bacala je kuglu i osvojila peto mesto sa 14.70. Ljilljana Matovic imala je tri prestupa u skoku u dalj pa je ostala je bez plasmana.

Podsećanja radi, glavni događaj ove godine kada su atletičari u pitanju je Svetsko prvenstvo u Dohi, a ugled Crne Gore na planetarnoj smotri braniće Danijel Furtula i Marija Vuković.